Rdeče-belim tudi v drugem domačem srečanju ni uspelo priti do prvih spomladanskih točk, tekmo 22. kroga Prve Lige Telemach je odločil strel iz bele točke, po posredovanju VARa že v 10. minuti srečanja, ko je edini zadetek na srečanju dosegel Luka Bobičanec.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 500

Sodniki: Jug Matej, Klančnik Tomaž, Kovačič Andraž, Matković Aleksandar. VAR: Obrenović Rade, Kasapović Aleksander. Delegat: Germič Dejan.

Strelec: 0:1 Bobičanec 10`-11m

Aluminij: Janžekovič, Azemović (77` Branšteter), Petek, Nkama, Pečnik (77` Brest), Musa, Marinšek (66` Prša), Bolha, Turčin (66` Šroler), Matjašič, Špehar (86` Kadrić). Trener: Oskar Drobne.

Mure: Ljubić Marin, Pucko Klemen, Beganović Amar, Bobičanec (78` Kozar), Maruško, Horvat, Daku (93` T. Cipot), Šturm, Gorenc, Ouro, Lotrič (66` Škoflek). Trener: Čontala Damir.

Rumeni kartoni: Azemović, Nkama, Horvat, Kozar, Šturm.

Že pred srečanjem proti Muri je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne v začetni enajsterici opravil pet zamenjav, glede na zadnje srečanje proti Radomljam. Po prestani kazni sta se v začetno enajsterico vrnila Emir Azemović in Nik Marinšek, sploh prvi nastop sta v začetni enajsterici zabeležila novinca Mario Musa in Tomislav Turčin, tokrat pa je srečanje v začetni enajsterici pričel tudi Dino Špehar.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo dokaj dinamično, po kotu v 6. minuti, pa je žoga v roko zadela Luko Petka in po posredovanju VARa se je glavni sodnik srečanja Matej Jug, odločil za strel iz bele točke za goste. K izvedbi je pristopil Luka Bobičanec, kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je uganil namero, a je bil strel gostujočega napadalca premočan.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli prevzeli pobudo na terenu, prvo pravo priložnost pa so si pripravili v 22. minuti srečanja, ko je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Gašper Pečnik, gostujoči vratar Marin Ljubić, pa je žogo izbil. Le nekaj minut zatem je s strelom od daleč poskušala tudi gostujoča ekipa, ob strelu Luke Bobičanca je posredoval kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Ob strelu Mirlinda Dakuja pa je slednji v 33. minuti zgrešil cilj.

Rdeče-beli so v nadaljevanje srečanja vstopili z željo po izenačenju in v 54. minuti so gostje po podaji Maria Muse iz kota, žogo zbili iz golove črte. Le nekaj minut zatem je po samostojen prodoru do strela prišel Klemen Bolha, a je bil njegov strel premalo natančen.

Gostje so prvikrat v nadaljevanju zapretili v 72. minuti, ko je iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Tomi Horvat, a se je z izjemno obrambo izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Vse do konca srečanja so imeli terensko pobudo rdeče-beli, a je vse do zadnjega sodnikovega žvižga ostalo pri minimalnem vodstvu gostov.

Rdeče-beli so tako zabeležili še drugi zaporedni spomladanski poraz, prve spomladanske točke pa bodo iskali že ta petek, ko se bodo pomerili s Celjem.