Rdeče-beli so v derbiju 6. kroga 2. slovenske nogometne lige v Lendavi pri Nafti 1903 z zadetki Nika Marinška Marka Bresta in Daniela Skibe vknjižili novo zmago, še peto v prvenstvu.

Športni park Lendava; gledalcev: 500

Sodniki: Kondić Božo, Pospeh Tomislav, Brezovar Nejc. Delegat: Anželj Damjan.

Strelci: 0:1 Marinšek 54`, 0:2 Brest 68`, 0:3 Skiba 76`, 1:3 Oštrek 78`-11m

Nafta 1903: Almos, Dinnyes (69` Sulejmanović), Urh, Brkić (69` Čavara), Haljeta, Oštrek, Szabo, Florajnc (61` Stare), Papp (51` Drk), Igrec (61` Feher), Gergo. Trener: Gabor Boer.

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer (93` Medved), Zukić (86` Schaubach), Skiba, Marinšek, Bizjak (46` Boronvnik), Jagić, Jovan (86` Munić), Brest (93` Kmetec). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Haljeta, Sulejmanović; Martić, Bizjak, Zukić, Crnčec

Srečanje v Lendavi se je pričelo dokaj enakovredno, a že po dobrih desetih minutah so gostitelji prevzeli iniciativo in z dolgimi podajami začeli ogrožati zadnjo vrsto rdeče-belih.

V 14. minuti so Lendavčani napadli po levi strani, žogo je v osrčju kazenskega prostora prejel Nermin Haljeta, ki je iz obrata sprožil proti vratom, a je Tiborja Banića rešila prečka, odbito žogo pa je blokiral Sandro Zukić in žogo poslal v kot. Dobre tri minute zatem je poskušal tudi Stjepan Igrec, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

V 26. minuti so prvič resneje zagrozili tudi rdeče-beli, ko je iz kota podal Jaka Bizjak, na drugi vratnici je prišel do strela Tomislav Jagić, domači vratar pa je z odličnim posredovanjem žogo izbil. V 30. minuti so rdeče-beli zapretili po prodoru Marka Bresta, gostujoči vratar je žogo izbil, do strela je prišel Jaka Bizjak, a je žogo poslal čez vrata Lendavčanov.

Dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa so ponovno poskusili Lendavčani, Nermin Haljeta se je znašel v priložnosti, a je njegov strel brez večjih težav ubranil Tibor Banić.

V drugi polčas so zelo dobro krenili rdeče-beli, v osmi minuti so izpeljali izjemen protinapad, ki ga je na svoji polovici pričel Rok Frešer, ki je žogo podal na levo do Marka Bresta, slednji je lepo opazil Gašperja Jovana, ki je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Andraž Borovnik s prsmi zavrnil žogo, na rob kazenskega prostora, kjer je do strela prišel kapetan Nik Marinšek, slednji pa je z močim in natančnim strelom premagal nemočnega domačega vratarja.

V 62. minuti je ponovno poskušal Nik Marinšek, a je njegov strel iz dobrih osemnajstih metrov bil premalo močan za domačega vratarja. V 67. minuti je do dolgem pletenju mreže pred lendavskim golom, do strela prišel Rok Frešer, a je njegov poskus ustavil domači vratar. Le minuti kasneje so rdeče-beli izpeljali novo učinkovito akcijo, ki jo je pričel Rok Frešer, slednji je podal do Andraža Borovnika, ki se je na desni strani odločil za preigravanje, v osrčju kazenskega prostora opazil samega Marka Bresta, ki je z strelom po tleh povišal vodstvo rdeče-belih.

V 73. minuti so zapretili gostitelji, ko je do strela iz roba kazenskega prostora prišel kapetan domačih Stjepan Oštrek, a je žoga zletela mimo vrat Tiborja Banića.

V 76. minuti so rdeče-beli izpeljali hiter protinapad, ki ga je na svoji polovici pričel Marko Brest, podal na levo proti Danielu Skibi, poljski napadalec je podal proti Roko Frešerju, ki se je odločil za povratno podajo, poljski napadalec pa je z lepim strelom iz dobrih desetih metrov poslal v daljši kot nemočnega domačega vratarja.

Lendavčani so le dobro minuto zatem rezultat znižali, ko je glavni sodnik srečanja, pokazal na belo točko, po igranju z roko v kazenskem prostoru. Strel iz bele točke je izvajal kapetan domačih Stjepan Oštrek, ki je zanesljivo premagal Tiborja Banića, ki je klonil prvič po prvem prvenstvenem krogu.

Do konca srečanja so Lendavčani poskušali ogroziti Tiborja Banića, a je obramba rdeče-belih oba poskusa Lendavčanov odbila, in na koncu prišla do nove še pete prvenstvene zmage.

Rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja čaka že ta petek 9. septembra, ko bodo ob 18:00 uri v kidričevskem športnem parku gostili kranjski Triglav.