V ponedeljkovem večeru se za rdeče-bele z domačo tekmo proti Mariboru začenja druga četrtina Prve Lige Telekom Slovenije. Srečanje med rdeče-belimi in vijoličastimi se bo pričelo ob 20.15 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu RTVSLO, pravico v kidričevskem športnem parku pa bo delil Matej Jug.

Za rdeče-bele in vijoličaste bo ponedeljkov obračun šele prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni, ko se bosta ekipi za točke pomerili na zelenici. Spomnimo obračun uvodnega kola v Ljudskem vrtu ni bil odigran zaradi karantene rdeče-belih, za zeleno mizo pa je pripadel vijoličastim z rezultatom 3:0.

Varovanci Slobodana Gruborja so med tednom ostali brez tekme proti Domžalam, zaradi situacije z korona virusom. Ne glede na vse, so rdeče-beli negiranje izkoristili za regeneracijo in temeljitejšo pripravo na tekmo z Mariborom. Rdeče-beli se tako v srečanje proti vijoličastim podajajo s popotnico remija iz pretekle nedelje proti ljubljanskemu Bravu, medtem ko so vijoličasti med tednom ostali praznih rok na murskosoboški Fazaneriji.

Strateg rdeče-belih Slobodan Grubor ima pred tekmo z Mariborom sicer nekaj težav pri sestavi ekipe, zaradi rdečega kartona proti Ljubljančanom v kadru zagotovo nebo Mihaela Klepača, prav tako v kadru še nebo Nikole Leka in Aljaža Krefla, ki sta še na seznamu poškodovanih. Pred srečanjem proti Mariborčanom veseli dejstvo, da so se v napadu začeli prebujati novinci, nazadnje je točko proti Bravu zagotovil Roko Prša, še prej je v pokalnem obračunu mrežo Koprčanov zatresel Juš Štusej.

Mariborčani, ki na prvenstveni lestvici zasedajo četrto mesto imajo s trinajstimi točkami štiri točke več od rdeče-belih. Vijoličasti prihajajo v kidričevski športni park kot najučinkovitejša ekipa prve četrtine Prve Lige Telekom Slovenije, dosegli so sedemnajst zadetkov, pri čemer izstopa Rok Kronaveter s štirimii zadetki in Jasmin Mešanović s tremi zadetki.

Nedvomno rdeče-bele čaka ogromno dela v obrambi, kjer je eden izmed poveljnikov obrambe bočni branilec Nemanja Jakšić, ki bo tudi tokrat imel veliko dela, a od srečanja proti vijoličastim pričakuje, da bodo skupaj s soigralci pokazali najboljšo tekmo dosedanjega dela sezone: »Ritem je zahteven, v ponedeljek nas čaka Maribor. Pričakujemo, da bomo odirali najboljšo tekmo dosedanjega dela sezone in da bodo tri točke ostale doma.«

Srečanje med rdeče-belimi in vijoličastimi se bo pričelo ob 20.15 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu RTVSLO, za vas pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.