V soboto rdeče-bele čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo ob 17.00 uri v kidričevskem športnem parku pomerili z nogometaši Celja. Pravico na srečanju 14. kroga Prve Lige Telemach bo delil Martin Matoša.

V srečanje ekipi vstopata z različnima popotnicama, rdeče-beli so v končnici srečanja v Murski Soboti morali priznati premoč nogometašem Mure, medtem ko so Celjani v ponedeljkovem popoldnevu z zadetkom kapetana Žana Zaletela ugnali Bravo. Kot favorit v kidričevski športni park prihaja ekipa Celja, ki ima na prvenstveni lestvici štiri točke prednosti pred rdeče-belimi.

Celjani po menjavi na klopi v zadnjih treh krogih odkar jih vodi Simon Sešlar še ne poznajo poraza in so v zadnjih treh krogih ob dveh remijih vknjižili še zmago v ponedeljkovem obračunu proti Bravu. V ponedeljek je zablestel kapetan grofov Žan Zaletel, ki je z zadetkom v 81. minuti poskrbel za tri točke. Grofje imajo v svoji ekipi razpoložena Ivana Božiča in Žana Medveda, ki sta skupaj pri sedmih prvenstvenih zadetkih, ob tem pa imajo v svoji vrsti še pleado mladih a izkušenih igralcih, ki lahko v vsakem trenutku odločijo srečanje.

Rdeče-beli so v zadnjem krogu nesrečno izgubili v Murski Soboti, ko so v zadnjih dvajsetih minutah zapravili vodstvo z zadetkom prednosti. Na Fazaneriji je ponovno zablestel Armin Đerlek, ki je v 28. minuti srečanja, še četrtič v letošnji sezoni premagal nasprotnega vratarja. Srbski mladi reprezentant je tako z naskokom prvi strelec rdeče-belih, sledi mu Rok Kidrič, ki ima na svojem računu dva zadetka, v polno pa je meril tudi v Murski Soboti. V ekipo se tokrat po odsluženi kazni treh tekem vrača branilec Tin Martić, kar bo glavnemu strategu rdeče-belih Oskarju Drobnetu zagotovo, dalo dodatno širino, a ob enem proti Celju ne bo nastopil Roko Prša, ki je v Murski Soboti prejel še četrti rumeni karton v letošnjem prvenstvu.

Pred srečanjem s Celjem glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudarja, da je najbolj pomembno ekipo psihološko dvigniti: »Mi se moramo pred sobotno tekmo psihološko dvigniti, saj na igrišču stvari delujejo dobro. V letošnji sezoni nam gre vse narobe, vsaka najmanjša napaka nas kaznuje, tako je bilo tudi v Murski Soboti. Imeli smo možnost, da bi tekmo zaključili, na žalost je nismo in zato smo bili kaznovani s porazom. Celje je zelo poletna, mlada, hitra in čvrsta ekipa. V zadnjem obdobju igrajo dobro ne dobivajo veliko zadetkov, zato bomo morali mi biti pravi. Prav tako upam, da se nam vrne vložen trudi in da nas na koncu nagradi tudi nekaj športne sreče. Fantje so motivirani, želijo si čimprej obrniti krivuljo rezultatov navzgor, ob pravem pristopu in obrazu ne dvomim v domače točke.«

Edini medsebojni obračun v letošnji sezoni se je sredi avgusta v Celju končal z začetnim rezultatom 0:0. V soboto bo na sporedu šestindvajseti medsebojni obračun, z enajstimi zmagami je statistika na strani tokratnih gostov. Osem medsebojnih obračunov se je končalo brez zmagovalca, šestkrat so se veselili rdeče-beli. Skupaj bo tokratni dvoboj še četrti v letošnjem koledarskem letu in v tem letu je statistika na strani varovancev Oskarja Drobneta, saj sta tako februarski kot aprilski dvoboj z minimalno zmago pripadla rdeče-belim.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri, blagajne stadiona se bodo odprle uro pred pričetkom srečanja. Za vstop v kidričevski športni park je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Srečanje si bo prav tako mogoče ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.