Po reprezentančnem premoru je ponovno čas za prvoligaški nogomet v Kidričevem. V nedeljskem popoldnevu bodo rdeče-beli v derbiju 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije gostili Maribor. Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Rade Obrenović.

V Kidričevem se obeta nov spektakel saj se bodo varovanci Slobodana Gruborja pomerili z sosedi na prvenstveni lestvici. Tako rdeče-beli kot vijoličasti imajo po sedemnajstih krogih povsem enak točkovni izkupiček. Nedeljsko srečanje bo drugo medsebojno v letošnji sezoni, ekipi sta se nazadnje pomerili v septembru, ko so bili vijoličasti sploh prva ekipa, ki je na kolena spravila rdeče-bele, edini zadetek v Ljudskem vrtu je dosegel Nikola Leko.

Rdeče-beli so po porazu proti ljubljanski Olimpiji nanizali dve zaporedni zmagi, tako srečanje proti Domžalam kot proti Muri so dobili s 4:2, predvsem pa je na obeh tekmah izstopal Mihael Klepač in Ante Živković. Zelo veseli dejstvo, da so rdeče-beli iz tekme v tekmo bolj zanesljivi tudi v napadu, a tokrat čaka zelo zahtevno delo vsekakor tudi nogometaše v obrambi. Veliko dela bo nedvomno imel Aljaž Ploj, ki pred srečanjem z vijoličastimi verjame, da lahko ob bučni podpori točke ostanejo doma: »Pričakujem težko tekmo saj vsi vemo kaj je Maribor. Potrebno se bo dobro pripraviti na njih, ampak tudi mi smo letos pokazali zakaj smo tako visoko na lestvici. Želimo si nadaljevati tako in ostati neporaženi na domačem igrišču. Reprezentančni premor smo izkoristili, da se spočijemo in da popravimo nekatere stvari v igri. V vsako tekmo gremo na zmago in tudi tokrat bomo pristopili tako, da točke ostanejo doma. Ob čim večji podpori naših navijačev verjamem, da nam bo uspelo.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri Vstopnice si še vedno lahko zagotovite preko sistema Mojekarte.si:  http://bit.ly/Alu_Mb. Blagajne športnega parka se bodo odprle uro pred pričetkom srečanja.