Mladi upi nogometne šole rdeče-belih so nadaljevali s prvenstvenimi obveznostmi. Mladinska in kadetska selekcija sta odigrali tekmi 5. kroga 1. SML in 1. SKL lige proti ljubljanskemu Bravu, medtem ko so nogometaši selekcije U15 s tekmo proti celjskemu Šampionu začeli s prvenstvenimi obveznostmi. Varovanci Roberta Pevnika se iz Ljubljane vračajo s tremi točkami, medtem ko so varovanci Simona Vidoviča osvojili eno točko, z zmago pa so prvenstvo otvorili tudi varovanci Marka Nešiča.

1.SML

Mladinci rdeče-belih so v Ljubljani odlično otvorili srečanje in v 17. minuti povedli, ko je mrežo Brava načel Klemen Kozjak, ki je edini dosegel zadetek v prvem delu srečanja. Nadaljevanje na ljubljanskem ŽAKU je postreglo kar s štirimi zadetki, po dobri uri igre je Luka Privošnik poskrbel za povišanje vodstva. V 77. minuti srečanja so uspeli gostitelji rezultat znižati, ko je Grego Kušarja premagal Gregor Medle. A končnica srečanja je pripadla rdeče-belim, dobrih pet minut pred iztekom rednega dela je zadel Nejc Medved, končni rezultat pa je v sodnikovem podaljšku postavil Klemen Rahle, ki je v igro vstopil le nekaj trenutkov pred tem.

Mastercard Bravo : Nova KBM Aluminij 1:4 (0:1)

Strelci: 0:1 Kozjak 17`, 0:2 Privošnik 61`, 1:2 Medle 77`, 1:3 Medved 85`, 1:4 Rahle 93`

Mastercard Bravo: Štrasberger, Hovnik (72` Žunec), Vodeb (69` Gruden), Rahmanović, Selan, Medle, Žle (62` Dodig), Trdin, Sivonjić, Frlic (65` Selimović), Kopatin. Trener: Matej Drobnič.

Nova KBM Aluminij: Kušar, Šebalj (77` Ferčec), Meznarič, Vidovič, Schaubach, Kmetec, Knaus, Medved, Benotič (90` Rahle), Privošnik (86` Hren), Kozjak (90` Demiri). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Sivonjić; Kušar

»Tekmo smo začeli zelo dobro, ter bili predvsem osredotočeni na to kar želimo doseči. Proti koncu prvega dela je tempo sicer padel, ampak v nadaljevanje smo vstopili intenzivno in z željo, da čim prej dosežemo drugi zadetek, ki smo ga po protinapadu tudi dosegli. Zaradi neodločenosti smo sicer prejeli tudi zadetek, a smo na koncu še dvakrat zadeli, ter s tem potrdili, da smo bili boljši tekmec z več želje in zbranosti,« je po koncu srečanja poudaril strelec tretjega zadetka za rdeče-bele Nejc Medved.

1.SKL

Kadetska ekipa  rdeče-belih je se je odlično zoperstavila vodilni ekipi na prvenstveni razpredelnici. Obe mreži pa sta tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu ostali nedotaknjeni, ekipi pa sta si razdelili po točko.

Bravo Nova KBM : Nova KBM Aluminij 0:0

Strelci: /

Bravo Nova KBM: Trobec, Kvaternik, Zupančič (78` Velepič), Močiler (71` Judež), Stražišar, Ševo (55` Humalić), Porić, Kobal (67` Midžan), Jarković, Marinković, Karo. Trener: Janez Ferk.

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Šega, Macanović (78` Franci), Rozman, Zorec (55` Pučnik), Dvoršak (74` Cesar), Dukarič, Hempt, Mesarič (55` Strelec), Štante. Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Marinković; Mesarič, Rozman

Rdeč karton: Rozman 75`

LIGA U15 – Vzhod

S prvim krogom pa so s prvenstvenimi obveznostnimi pričeli tudi nogometaši v selekciji U15, ki so uvodoma gostovali v Celju pri Šampionu. Varovanci Marka Nešića so v prvem krogu vknjižili visoko zmago, saj so dosegli kar šest zadetkov, med strelce pa se je vpisalo kar pet različnih nogometašev.

Šampion : Aluminij 1:6

Strelci: 0:1 Zelenko 16`, 1:1 Josipović 37`, 1:2 Brkić 39`-ag, 1:3 Gobec 47`, 1:4 Modrić 50`, 1:5 Tomasović 55`, 1:6 Kraner 68`

Šampion: Vrečko, Brkić (52` Čolović), Bednjički, Pilih, Valenčak (59` Bednjićki), Muškatevc (66` Žeker), Podgrajšek, Srebrić, Grmšek, Krznar, Josipović (59` Ojsteršek). Trener: Miloš Čepin.

Aluminij: List (36` Šmigoc), Zelenko, Lenart, Repnik (59` Turk), Kraner, Veber (36` Modrić), Medved, Gobec (48` Gajšek), Tomasović, Drevenšek, Pišek (48` Skrbiš). Trener: Marko Nešić.

Mladinska in kadetska selekcija bosta svoje obveznosti nadaljevali čez dva tedna, ko bosta v kidričevskem športnem parku gostili Radomlje, medtem pa bo selekcija do 15 let, že prihodnjo soboto gostila ekipo Nafte 1903.