Med vikendom so bile ponovno aktivne vse tri selekcije nogometne šole, ki nastopajo pod okriljem NZS. Mladinska in kadetska ekipa je igrala na obali proti Kopru, šlo je za zaostali tekmi 1. kroga, medtem so starejši dečki, ki nastopajo v ligi U15 vknjižili še tretjo zmago.

1.SML

Varovanci Roberta Pevnika so v svojem drugem nastopu v letošnji tekmovalni sezoni po nesrečnem porazu proti Domžalam proti Kopru vknjižili visoko zmago, saj so vrstnike iz obale premagali s kar 1:4. Rdeče-beli so odlično pričeli srečanje in povedli že v 9. minuti, ko je vodilni zadetek dosegel Vid Kovačec. Sredi prvega dela so Koprčani uspeli rezultat izenačiti, ko je Nejca Kerheja premagal Enej Marsetič. Rdeče-beli so še drugič na srečanju povedli v 66. minuti, ko je za novo vodstvo poskrbel Tai Kmetec. Končnica je povsem pripadla rdeče-belim, najprej je štiri minute pred iztekom rednega dela vodstvo povišal Andraž Mlinar, končni rezultat je v sodnikovem dodatku postavil Aldin Demiri.

ŠRC Bonifika Koper

Strelci: 0:1 Kovačec 9`, 1:1 Marsetič 26`, 1:2 Kmetec 66`, 1:3 Mlinar 86`, 1:4 Demiri 93`

Koper: Tiganj, Stijelja, Marsetič, Cukjati (46` Medica), Marković (77` Babič), Rudonja, Bordon (46` Stritar), Čajić, Galina (74` Popovič), Pavić, Gunjač (46` Panić). Trener: Samir Zulić.

Aluminij: Kerhe, Pihler, Vidovič, Knaus, Kmetec (89` Demiri), Mencingar, Ciganović, Mlakar (93` Šebaj), Kovačec (61` Polak), Mlinar, Napast. Trener: Robert Pevnik.

Nova prvenstvena tekma mladinsko ekipo čaka v sredo 9. septembra, ko bodo ponovno še tretjič v začetku sezone gostovali, tokrat v gorenjski prestolnici pri kranjskem Triglavu.

1.SKL

Kadetska ekipa rdeče-belih je tudi v drugem poskusu ostala praznih rok. Koprčani so bili boljši od varovancev Marka Nešića z 2:0, v vsakem polčasu so gostitelji po enkrat zatresli mrežo Nejca Peska.

ŠRC Bonifika Koper

Strelci: 1:0 Majić 30`, 2:0 Aščić Pijaža 63`

Koper: Vodan Jecelj, Kodarin, Sosič (55` Valentič), Shehu (47` Pranjić), Stanojević, Husanović (73` Vuleta), Kerezovič, Majić (41` Aščić Pijaža), Ražman, Mačak (62` Demšar), Sliajdžić. Trener: Erik Kržišnik.

Aluminij: Pesek, Hren, Jovanović, Karo, Ferčec (73` Lorbek), Domjan, Vuković (64` Mošič), Lorber, Šega (41` Bordnjak), Benotič (58` Pučnik), Rahle (67` Dukarič). Trener: Marko Nešić.

Nova prvenstvena tekma kadetsko ekipo čaka v sredo 9. septembra, ko bodo ponovno še tretjič v začetku sezone gostovali, tokrat v gorenjski prestolnici pri kranjskem Triglavu.

Liga U15 vzhod

Starejši dečki tudi po četrtem prvenstvenem krogu še ne poznajo poraza, saj so proti konjiški Dravinji vknjižili še tretjo zmago s katero so se povzpeli na drugo mesto in zaostajajo samo še za vodilno Muro. Varovanci Damjana Metličarja so povedli po slabe pol ure igre, ko je konjiško mrežo načel Lan Mesarič. Le nekaj minut zatem je vodstvo povišal Cene Grbavac. V nadaljevanju srečanja so rdeče-beli samo dokončali začeto delo, najprej se je še drugič med strelce vpisal Lan Mesarič, končni rezultat pa sta postavila Matej Kotnik in Sultan Ćerimi.

ŠRC Dobrava

Strelci: 0:1 Mesarič 28`, 0:2 Grbavac 31`, 0:3 Mesarič 36`, 0:4 Kotnik 65`, 0:5 Ćerimi 67`

Dravinja: Pilih, Gošnik, Rečnik, Brglez, Marguč, Črešnar, Vodopivec, Herman, Šipka, Kotnik, Strmšek. Trener: Brane Vodopivec.

Aluminij: Zupan, Letonja (62` Fridl), Princl, Metličar Fric (55` Zagoršek Horvat), Grbavac (48` Ćerimi), Mesarič, Damjanovič (48` Grubor), Strelec, Namestnik, Kotnik, Lozinšek (62` Drevenšek). Trener: Damjan Metličar.

V 5. krogu čaka rdeče-bele domača tekma, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo celjskega Šampiona.