Za varovanci Damjana Metličarja ni počitka, svoje prvenstvene obveznosti so opravili med tednom, ko se v derbiju vrha Lige U15 vzhod pomerili z velenjskim Rudarjem. Srečanje med rdeče-belimi in knapi se je končalo z delitvijo točk, s čemer rdeče-beli ostajajo na čelu lestvice Lige U15 vzhod.

V Velenju so srečanje boljše pričeli gostitelji, ki so povedli po slabe pol ure igre, ko je Adin Jahić, tudi prvi strelec prvenstva iz najstrožje kazni premagal Aneja Zupana. Rdeče-beli kljub zaostanku v nadaljevanju niso popuščali, borbena igra pa se jim je obrestovala v 42. minuti, ko je Gal Princl  premagal domačega vratarja in rezultat izenačil. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, ostalo je pri delitvi točk, s čemer četa Damjana Metličarja še naprej zaseda vrh lestvice in ima na svojem računu ob dveh remijih še šest zmag.

Mestni stadion Ob Jezeru Velenje

Strelci: 1:0 Jahić 28` – 11m, 1:1 Princl 42`

Rudar Velenje: Jovanović, Golič, Kahvedžić, Mrkonjić, Turinek (58` Halilović), Jelen, Jahić, Priečnik, Krejić, Jurić (61` Skornšek), Miklavc. Trener: Franci Oblak.

Aluminij: Zupan, Letonja, Princl, Metličar Fric, Mesarič, Damjanovič (56` Zagoršek Horvat), Grubor (41` Ćerimi), Strelec, Namestnik, Kotnik, Lozinšek. Trener: Damjan Metličar.

Starejše dečke že v nedeljo čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kety Emmi Bistrice.