Rdeče-beli so na najbližjem gostovanju v okviru 1. slovenske mladinske in kadetske nogometne lige pri ptujski Dravi vpisali dve visoki zmagi. Varovanci Simona Vidoviča so v mrežo Ptujčanov pospravili polducata zadetkov, medtem ko so varovanci Roberta Pevnika, ptujsko mrežo zatresli petkrat.

1.SML

Rdeče-beli so kaj hitro na zelenici ptujskega Mestnega stadiona zagospodarili in prevzeli pobudo. Že v 15. minuti pa je Alen Jovanović povedel rdeče-bele v vodstvo. Rdeče-beli po vodilnem zadetku niso popuščali in Tai Kmetec je praktično že v naslednjem napadu podvojil vodstvo. V 22. minuti je prvi zadetek na srečanju dosegel tudi Aldin Demiri, ki se je le dve minuti zatem še drugič vpisal med strelce. Izjemen prvi polčas je s svojim drugim zadetkom na srečanju kronal Tai Kmetec. Rdeče-beli so bili vse do konca srečanja boljši nasprotnik, vendar več niso merili v polno.

Drava Ptuj : Nova KBM Aluminij 0:5 (0:5)

Strelci: 0:1 Jovanović 15`, 0:2 Kmetec 18`, 0:3 Demiri 22`, 0:4 Demiri 24`, 0:5 Kmetec 30`

Drava Ptuj: Lampret, Letnik (85` Petek), Ribič, Sedič, Bezjak (46` Očko), Kraner, Vogrinec, Krušić, Pivko (73` Kolar), Bolcar, Šabeder. Trener: Aleš Jurčec.

Nova KBM Aluminij: Fras, Đuran (46` Benotič), Jovanović, Vidovič (59` Hren), Kmetec, Knaus, Medved, Privošnik (66` Fras), Lorbek, Kozjak (83` Šebalj), Demiri (63` Rahle). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Pivko, Letnik, Sedić; Benotič.

1.SKL

Tudi kadetska selekcija ni dopustila presenečenja na ptujskem Mestnem stadionu. Rdeče-beli so povedli v 27. minuti, ko je v polno meril Lukas Hempt. Le štiri minute zatem je Marin Galić povišal prednost rdeče-belih, ter z zadetkom postavil tudi rezultat polčasa. Rdeče-beli so prevladovali tudi v nadaljevanju in prvi zadetek v drugem delu je padel v 56. minuti, ko je v polno meril prvi strelec kadetske ekipe Luka Pučnik. Po dobri uri igre, so Ptujčani zatresli lastno mrežo, ko je svojega vratarja premagal Marko Voda. Do konca srečanja so varovanci Simona Vidoviča še dvakrat merili v polno, najprej je v 73. minuti zadel Angelo Macanović, končni rezultat je le pet minut zatem postavil Jon Košat.

Foto: Črtomir Goznik

Drava Ptuj : Nova KBM Aluminij 0:6 (0:2)

Strelci: 0:1 Hempt 27`, 0:2 Galić 31`, 0:3 Pučnik 56`, 0:4 Voda 59-ag, 0:5 Macanović 73`, 0:6 Košat 77`

Drava Ptuj: Eberl, Čeh (61` Sakelšek), Lukić, Voda, Smodič (63` Herman), Gole, Pšajd, Janžič (72`Gašparič), Markoli, Zagoršek Horvat (69` Pušnik), Senekovič (69` Celcer). Trener: Matej Nemec.

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič (71` Macanović), Pučnik, Cesar, Škerget (71` Princl), Franci (64` Metličer Fric), Zorec (64` Košat), Dvoršak (71` Hamler), Dukarić, Hempt. Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: /

Kadetsko in mladinsko selekcijo naslednje tekmovalne obveznosti čakajo prihodnji vikend, ko bodo v soboto 12. marca v kidričevski športni park gostovali vrstniki ljubljanskega Brava. Kadetsko srečanje bo na sporedu ob 13.00 uri, medtem ko se bo mladinsko srečanje pričelo ob 15:00 uri.