V nedeljskem dopoldnevu so tekmovalne obveznosti imeli tudi starejši dečki, ki nastopajo v Ligi U15 vzhod, v kidričevskem športnem parku so gostili ptujsko Dravo. Srečanje med rdeče-belimi in modro-belimi se je končalo z delitvijo točk.

V srečanje so boljše vstopili gostje iz Ptuja, ki so povedli v 33. minuti, ko je mrežo Alekseja Lista zatresel Gal Kosar. Slabih petnajst minut zatem so rdeče-beli rezultat poravnali, ko je v polno meril Nikolas Tomasović. A Ptujčani so le deset minut po prejetem zadetku še drugič na srečanju povedli, tokrat se je med strelce vpisal Žiga Kosar. Končni rezultat je le dve minuti zatem postavil Anej Lenart.

Foto: Črtomir Goznik

Aluminij : Drava Ptuj 2:2

Strelci: 0:1 Kosar 33`, 1:1 Tomasović 47`, 1:2 Kosar 57`, 2:2 Lenart 59`

Aluminij: List, Kraner, Veber (61` Skrbiš), Gajšek, Kotnik, Medved (58` Lenart), Gobec, Tomasović, Drevenšek, Zemljič, Strelec. Trener: Andraž Mlakar.

Drava Ptuj: Vajs, Modrić (36` Hebar Kosi), Kosar (69` Vertič), Repina, Kosar, Čeh, Kramberger, Arnuš (47` Jovanovič), Brumen, Repič, Jančič. Trener: Aleš Jurčec.

Rumena kartona: Zemljič; Repič

Rdeče-bele zadnje dejanje čaka v torek 17. maja ob 17.00 uri, ko se bodo pomerili z Rogaško-Rogatcem, v športnem centru v Rogaški Slatini.