Za nogometaši nogometne šole je popoln vikend, prav vse tri selekcije, ki nastopajo pod okriljem NZS so v tem vikendu vknjižile zmago. Varovanci Roberta Pevnika so z 1:0 ugnali vrstnike Brinja Grosuplja, medtem je na kadetski tekmi padlo kar sedem zadetkov, končala pa se je z zmago rdeče-belih s 4:3. Starejši dečki pa so prišli do pete prvenstvene zmage s kar 0:5 so slavili pri vrstnikih Dravograda.

1.SKL

Mladinska selekcija rdeče-belih je proti vrstnikom Brinja Grosuplja vknjižila drugo prvenstveno zmago. Prvi polčas se je v kidričevskem športnem parku končal brez zadetkov, edini zadetek na srečanju je padel v končnici srečanja, ko je Jan Majcen izkoristil strel iz bele točke, za nov komplet treh točk.

Športni park NK Aluminij

Strelec: 1:0 Majcen 86`

Aluminij: Kerhe, Vidovič, Knaus (68` Strelec), Sagadin (88` Poš), Majcen, Kmetec (80` Demiri), Mlakar, Ciganović, Mlinar, Napast, Kovačec (55` Popović (95` Meznarič)). Trener: Robert Pevnik.

Brinje-Grosuplje: Kanurić, Filipin (25` Gačnik), Trček (52` Poljanšek), Tomažon Beguš, Petrušić, Nežmah (72` Jerak), Shaini, Kovač, Močnik (66` Šabić), Dergić, Bošnjović. Trener: Borut Antončič.

V naslednjem krogu čaka varovance Roberta Pevnika sosedski derbi proti ptujski Dravi, ki bo odigran v nedeljo 20. septembra ob 16.00 uri v športnem parku na Hajdini.

1.SKL

Tudi kadetska ekipa rdeče-belih je proti vrstnikom Brinja Grosuplja v 5. krogu prišla do še druge prvenstvene zmage. Srečanje v kidričevskem športnem parku so boljše pričeli gostje, ki so povedli v 11. minuti, ko je Nejca Peska premagal Nik Zrnec. Varovanci Marka Nesića niso potrebovali dolgo, da so rezultat poravnali, le devet minut po vodilnem zadetku gostov je Luka Pučnik uspel rezultat izenačiti. Gostje so še enkrat hitro povedli, le tri minute zatem so še drugič na srečanju vodili, ko je zadel Peter Čeferin. Sledil je imeniten zaključek prvega polčasa rdeče-belih, najprej je v 37. minuti rezultat izenačil Črt Vuković. Minuto pred iztekom prvega polčasa pa so rdeče-beli uspeli zrežirati popoln preobrat, ko je za vodstvo poskrbel Klemen Rahle. Tudi nadaljevanje je minilo v znamenju rdeče-belih, ti so že v peti minuti nadaljevanja še četrtič zatresli gostujočo mrežo, iz najstrožje kazni je v polno meril kapetan Marcel Lorber. V 63. minuti so gostje uspeli rezultat znižati, ko je končni rezultat postavil Luka Jerin.

Športni park NK Aluminij

Strelci: 0:1 Zrnec 11`, 1:1 Pučnik 20`, 1:2 Čeferin 23`, 2:2 Vuković 37`, 3:2 Rahle 39`, 4:2 Lorber 45`-11m, 4:3 Jerin 63`

Aluminij: Pesek, Hren, Jovanović, Karo, Ferčec, Vuković (68` Macanović), Lorber, Benotič, Dukarič, Rahle, Pučnik (55` Bordnjak). Trener: Marko Nesić.

Brinje-Grosuplje: Kolar, Islamagić (41` Jerin), Janković (41` Hojč), Balaban (41` Miklić), Tomažin, Ristić, Zrnec, Čeferin, Štrekelj (60` Viharev), Matjaž, Bajnoci (41` Maletić). Trener: Goran Markovič.

V naslednjem krogu čaka varovance Marka Nesića sosedski derbi proti ptujski Dravi, ki bo odigran v nedeljo 20. septembra ob 14.00 uri v športnem parku na Hajdini.

Liga U15 vzhod

Starejši dečki tudi po šestem prvenstvenem krogu ne poznajo poraza, tokrat se iz gostovanja pri Dravogradu vračajo z izdatno zmago s kar 0:5. Varovanci Damjana Metličarja so povedli v 17. minuti, ko je mrežo gostiteljev načel Sultan Ćerimi. V 51. minuti je na sceno stopil Nejc Grubor, ki je povišal vodstvo, isti nogometaš pa je le tri minute zatem s svojim drugim zadetkom še dodatno povišal vodstvo. V 58. minuti je četrti zadetek za rdeče-bele dosegel Lan Mesarič, ki je deset minut zatem s svojim drugim zadetkom postavil tudi končni rezultat srečanja.

Športni center Dravograd

Strelci: 0:1 Ćerimi 17`, 0:2 Grubor 51`, 0:3 Grubor 54`, 0:4 Mesarič 58`, 0:5 Mesarič 68`

Dravograd: Pečovnik, Kelemendi (66` Skrube), Pažek, Uranek, Štaharnik, Ločičnik, Novak (48` Vidmar), Hudovernik (63` Rožič), Kasami (36` Stajnko Knez), Leniči, Rizmal (68` Slatinšek). Trener: Borut Vrhnjak.

Aluminij: Zupan, Letonja, Princl (64` Jus), Metličar Fric, Grbavac (48` Drevenšek), Mesarič, Strelec, Namestnik, Kotnik (64` Zagoršek Horvat), Lozinšek (58` Fridl), Ćerimi (43` Grubor). Trener: Damjan Metličar.

Rdeče-bele v naslednjem krogu v soboto , 19. septembra ob 11.00 uri v kidričevskem športnem parku čaka obračun proti vrstnikom Fortis Jarenine.