Z včerajšnjo tekmo 11. kroga so rdeče-beli nadaljevali tekmovanje v 1. slovenski mladinski ligi in 1. slovenski kadetski ligi. Obe ekipi sta se v kidričevskem športnem parku pomerili z vrstniki Maribora. Kadetska ekipa si je proti vijoličastim priigrala tri točke, medtem ko so mladinci priznali premoč Mariborčanom.

1.SML

Mladinski ekipi rdeče-belih in vijoličnih sta srečanje odigrali na glavnem igrišču kidričevskega športnega parka. V srečanje pa so boljše vstopili gostitelji, ki so povedli v 25. minuti, ko je Timu Ciganoviću, vratar gostov Marko Volaš najprej ubranil strel z bele točke, a je vezist rdeče-belih odbito žogo pospravil v mrežo za vodstvo. Gostje so se kar hitro podali v ofenzivo in le štiri minute rezultat poravnali, ko je iz bližine Grego Kušarja premagal Andraž Borovnik. V 34. minuti srečanja je sledil odločilni trenutek, ko si je Daniel Napast prislužil drugi rumeni karton, glavni sodnik srečanja pa je pravilno dosodil najstrožjo kazen, ki jo je za vodstvo gostov realiziral Nejc Medved. V nadaljevanju so rdeče-beli, kljub zaostanku in igralcu manj poskušali priti vsaj do izenačujočega zadetka, a so gostje v 75. minuti še tretjič zatresli mrežo rdeče-belih, ko je končni rezultat srečanja postavil Nejc Medved. V končnici srečanja so Mariborčani ostali brez Nina Milića, ki je prav tako prejel drugi rumeni karton, a se rezultat do konca več ni spremenil.

Športni park NK Aluminij

Strelci: 1:0 Ciganović 25`, 1:1 Borovnik 29`, 1:2 Medved 34`-11m, 1:3 Medved 75`

Aluminij: Kušar, Schaubach, Knaus, Sagadin, Kmetec, Mencigar (82` Demiri), Ciganović, Mlinar, Napast, Strelec (87` Lorbek), Poš (60` Kovačec).

Maribor: Volaš, Hunjet, Klampfer, Bobarić, Djelovci (60` Mlakar), Ajhmajer, Obreht, Borovnik, Kasalo (75` Nedeljko), Medved, Milić.

Rdeča kartona: Napast 34` – Aluminij; Milić 84` – Maribor

1.SKL

Kadetska ekipa je srečanje proti gostom iz Maribora pričela slabše in gostje so hitro zagospodarili na igrišču, ter v 21. minuti kronali terensko premoč, ko je Nejca Peska premagal Marcos Tavares ml.. Rdeče-beli so še le v nadaljevanju stopili na plin in v 58. minuti rezultat izenačili, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Anej Ferčec, ki pa si je ob proslavljanju zadetka privoščil še drugi rumeni karton in s tem posledično predčasen odhod iz zelenice. Kljub igralcu manj, pa so bili rdeče-beli nagrajeni za borbo povsem ob koncu tekme, ko je v sodnikovem podaljšku s prekrasnim lob udarcem tri točke varovancem Marka Nesića, zagotovil kapetan kadetske ekipe Jaka Domjan.

Športni park NK Aluminij

Strelci: 0:1 Tavares 21`, 1:1 Ferčec 58`-11m, 2:1 Domjan 83`

Aluminij: Pesek, Hren, Jovanović (50` Rozman), Karo, Ferčec, Domjan, Lorber, Benotič (57` Pučnik), Dukarič, Rahle (80` Colnarič), Galić (57` Macanović). 

Maribor: Tomažič, Poredoš, Voglar (76` Cener), Čuk, Bakšič, Tavares, Schlauer, Petek (66` Antič Kurbus), Baš, Preskavec (73` Dvoršak), Mikluš Senekovič.

Rdeč karton: Ferčec 58` – Aluminij

Naslednji prvenstveni preizkušnji rdeče-bele čakata 15. maja, ko se mladinska in kadetska selekcija odpravljata v knežje mesto k Celju.