Za mladimi upi rdeče-belih je nov uspešen vikend, vse tri selekcije ki nastopajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije so svoje obveznosti opravile v soboto in skupaj vknjižile dve zmagi in en neodločen rezultat. Kot prvi so na zelenico stopili nogometaši rdeče-belih, ki nastopajo v ligi U15 vzhod in v posavski prestolnici s 5:0 ugnali Krško. Sledila je nova zmaga varovancev Simona Vidoviča, ki so v kidričevskem športnem parku po zadetku Angela Macanovića premagali Radomlje in vknjižili tretjo prvenstveno zmago. Varovanci Roberta Pevnika, pa so po zaostanku z dvema zadetkoma vknjižili novo prvenstveno točko.

Foto: Agencija DAMN

1.SML

Varovanci Roberta Pevnika so dobro vstopili v srečanje in si v začetku srečanja po uvodnem pritisku pripravili dve lepi priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Gostje, ki so bili osredotočeni predvsem na hitre protinapade, so v 27. minuti povedli, ko se je pred Nejcem Peskom najboljše znašel Ismir Nadarević. Rdeče-beli so le nekaj minut zatem ponovno pustili preveč prostora gostom, ki so ponovno izpeljali lep protinapad, ki ga je z zadetkom kronal Lovro Kostanjšek. Kljub zaostanku dveh zadetkov, pa so rdeče-beli strnili vrste in še pred koncem prvega polčasa rezultatski zaostanek znižali, ko se je pred golom gostov najboljše znašel Klemen Kozjak. Nadaljevanje je povsem pripadlo varovancem Roberta Pevnika, in že po desetih minutah nadaljevanja so gostje v kazenskem prostoru nepravilno ovirali Nejca Medveda, glavni sodnik srečanja pa je povsem upravičeno dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel kapetan rdeče-belih Tibor Knaus in poskrbel za izenačenje. Vse do konca srečanja so bili bližje tretjemu zadetku rdeče-beli, a se rezultat več ni spremenil.

Nova KBM Aluminij : Radomlje 2:2 (1:2)

Strelci: 0:1 Nadarević 27`, 0:2 Kostanjšek 31`, 1:2 Kozjak 44`, 2:2 Knaus 56` – 11m

Nova KBM Aluminij: Pesek, Meznarič, Vidovič, Schaubach, Ferčec, Kmetec (89` Rahle), Knaus, Medved, Benotič (93` Demiri), Privošnik (82` Brence), Kozjak. Trener: Robert Pevnik.

Radomlje: Mesarić, Solaković, Zulić, Mivec (87` Rems), Kostanjšek (87` Kovačič), Štorman (74` Križaj), Krupić (53` Beljkić), Nadarević (74` Švelc), Resnik, Bošnjović, Kolar. Trener: Erik Merdanović.

Rumeni karton: Krupić

1.SKL

Varovanci Simona Vidoviča so tudi proti Radomljam uspeli vknjižiti nove tri točke. Srečanje med rdeče-belimi in rumeno-črnimi je odločil zadetek Angela Macanovića po dobre pol ure igre.

Foto: Agencija DAMN

Nova KBM Aluminij : Radomlje 1:0 (1:0)

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Pučnik (79` Mošič), Macanović (66` Mesarič), Cesar, Strelec (45` Šega), Zorec, Dvoršak, Dukarić, Hempt (74` Weixl), Štante (59` Kotnik). Trener: Simon Vidovič.

Radomlje: Ločnikar, Klopčič Zidar, Gorgiev, Vuković, Zabukovnik (64` Varšič), Hodnik (59` Pirc), Duraković, Brvar, Praskalo, Šere (47` Jovanovič), Dimič. Trener: Grega Ciglar.

Rumena kartona: Šere, Gorgiev

LigaU15 Vzhod

Varovanci Marka Nešića so v Krškem vknjižili še tretjo prvenstveno zmago. Visoko zmago so si rdeče-beli tlakovali od 21. do 29. minute, ko so zadeli kar štirikrat. Mrežo gostiteljev je načel Oskar Medved. Prednost je povišal Anej Veber, tretji zadetek v mreži Posavcev pa je dosegel Staš Kraner. V 29. minuti igre je še drugič v polno meril Anej Veber. Končni rezultat je postavil Mitja Kotnik.

Krško Šentjernej : Aluminij 0:5

Strelci: 0:1 Medved 21`, 0:2 Veber 23`, 0:3 Kraner 25`, 0:4 Veber 29`, 0:5 Kotnik 70`-11m

Krško Šentjernej: Čuber Potočnik, Nanger, Pavlič, Dvojmoč, Koželj (51` Brajdič Hudorović), Baznik, Vračun (63` Horvat), Penca, Brulc (51`Lisjak), Pucelj (63` Prugovečki), Virc (57` Lekše). Trener: Darijan Matić.

Aluminij: List (36` Šmigoc), Lenart, Repnik (53` Skrbiš), Kraner (46` Turk), Veber, Kotnik, Medved (46` Jaša), Gobec, Tomasović, Drevenšek (36` Modrić), Pišek. Trener: Marko Nešić.

Rumena kartona: Baznik, Nanger

Nove obveznosti mlade upe rdeče-belih čakajo prihodnji vikend, ko se mladinska in kadetska selekcija odpravljata v Ljubljano, kjer v soboto gostujeta pri Iliriji Extra-Lux. Medtem pa čaka varovance Marka Nešića domač obračun, ko bodo v sobotnem dopoldnevu gostili ravenski Fužinar.