Mladi upi rdeče-belih so v kidričevskem športnem parku v sobotnem popoldnevu odigrali 4. prvenstveni krog 1. slovenske mladinske in kadetske nogometne lige. Tako varovanci Simona Vidoviča kot varovanci Roberta Pevnika so se veselili treh točk proti najbližjim sosedom v prvenstvu, vrstnikom ptujske Drave.

1.SML

Foto Agencija DAMN

Varovanci Roberta Pevnika so odlično vstopili v srečanje, ki je bilo odigrano na glavnem igrišču športnega parka v Kidričevem. Že v drugi minuti srečanja so v bistvu iz prvega protinapada uspeli zatresti mrežo gostov, ko se je pred vratarjem najboljše znašel Tai Kmetec in s prefinjenim lob udarcem poskrbel za zgodnje vodstvo rdeče-belih. Vse do konca prvega dela srečanja je bila igra dokaj enakovredna. Še enkrat več pa so rdeče-beli odlično vstopili v drugi del srečanja, tekla je četrta minuta nadaljevanja, ko je Nejc Medved s krasno asistenco zaposlil Luko Privošnika, ki mu ni bilo težko povišati vodstva rdeče-belih. V drugem delu so imeli bistveno več od igre rdeče-beli, terensko premoč so kronali v končnici srečanja, ko je šest minut pred koncem rednega dela končni rezultat srečanja s svojim drugim zadetkom na srečanju postavil Tai Kmetec.

Nova KBM Aluminij : Drava Ptuj 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 Kmetec 2`, 2:0 Privošnik 49`, 3:0 Kmetec 84`

Nova KBM Aluminij: Kušar, Šebalj (88` Jovanović), Meznarič, Vidovič, Schaubach, Kmetec (88` Hren), Knaus, Medved, Benotič, Privošnik (88` Demiri), Kozjak (62` Rahle). Trener: Robert Pevnik.

Drava Ptuj: Vršič, Đuran, Toplak, Očko, Vogrinec (68` Petek), Kraner (55` Bolcar), Šabeder, Janežič, Krušič (66` Bezjak), Dobnik, Jerenko. Trener: Andrej Kvas.

Rumena kartona: Schaubac; Toplak

1.SKL

Foto: Agencija DAMN

Varovanci Simona Vidoviča so slabše otvorili srečanje in v 25. minuti je gostujoči kapetan Sašo Lovrec premagal Jana Petka za vodstvo gostov. A le deset minut so potrebovali rdeče-beli, da so stvari postavili na svoje mesto, ko je v polno meril Anej Dukarič. Prav Anej Dukarič je bil mož odločitve, ko je v 57. minuti še drugič premagal gostujočega vratarja Nigela Vrečarja Vreznika za nove tri točke rdeče-belih.

Nova KBM Aluminij : Drava Ptuj 2:1 (1:1)

Strelci: 0:1 Lovrec 25`, 1:1 Dukarič 35`, 2:1 Dukarič 57`

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Pučnik, Šega (77` Franci), Macanović (41`Dvoršak), Cesar (82` Zorec), Letonja, Dukarič, Hempt, Mesarič (41` Strelec), Štante. Trener: Simon Vidovič.

Drava Ptuj: Vrečar Vreznik, Čuš (54` Sakelšek), Kosar (54` Senekovič), Lukić, Dover (74` Brlek), Jelovica, Čeh L. (41` Zagoršek Horvat), Smodič (41` Kosar), Cugmas, Čeh S., Lovrec. Trener: Ian Emeršič.

Rumeni kartoni: Hempt, Šega, Čeh S., Lovrec, Lukić

Nove obveznosti mlade upe rdeče-belih čakajo prihodnji vikend, ko se odpravljajo v prestolnico k ljubljanskemu Bravu.