Nogometni klub Aluminij in Nikola Leko sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, s tem pa je štiriindvajsetletni napadalni vezist postal prost igralec.

Nikola Leko je v Kidričevo prišel julija 2018 in v rdeče-belem dresu zabeležil 46 prvenstvenih in 9 pokalnih nastopov. Skupaj je v obeh tekmovanjih dosegel 15 zadetkov za rdeče-bele. Pred nadaljevanjem lanskega zaključka prvenstva si je poškodoval koleno.

Štiriindvajsetletni napadalni vezist je v svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele izpostavil, da je hvaležen vsem, da je v Kidričevem napredoval tako nogometno kot osebnostno: »V Kidričevem sem bil 2 leti in pol, želel bi se zahvaliti vsem soigralcem s katerim sem delil slačilnico. Hvaležen sem jim za vse slabe kot za vse dobre trenutke, saj so me prav te stvari naredile v boljšo osebo, katera sem danes. Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem in strokovnemu osebju, prav posebej bi se zahvalil fizioterapevtom in klubskemu zdravniku, kateri so mi bili največja opora, ko sem si poškodoval koleno. Klubu želim vse najboljše pri izpolnjevanju ciljev, prav tako pa želim vsem igralcem vse dobro tako na osebni kot na nogometni poti.«

Nogometni klub Aluminij se Nikoli Leku zahvaljuje za vse nepozabne trenutke v rdeče-belem in mu želi vse dobro na nadaljnji nogometni poti.