Kapetan rdeče-belih Nik Marinšek se po izjemi sezoni, za odškodnino podaja na novo pot, seli se namreč k avstrijskemu drugoligašu SV Riedu.

Nik Marinšek je rdeče-beli dres oblekel še kot mladinec, skupaj pa je v članski konkurenci v rdeče-belem zbral 144 nastopov, ter se vpisal 28 zadetkov. V lanski sezoni, ko je prevzel kapetanski trak je v 2. slovenski nogometni ligi na 29 tekmah vpisal 21 zadetkov, v pokalnem tekmovanju dva, prav tako dvakrat pa je bil natančen tudi v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici. Nik Marinšek je skupaj v Prvi Ligi Telemach zbral 97 nastopov, ob tem pa se je trikrat vpisal med strelce.

V svojem zadnjem intervjuju je zdaj že bivši kapetan rdeče-belih poudaril, da je Nogometnemu klubu Aluminij izjemno hvaležen, za priložnost, ki mu je bila ponujena in da verjame v sedaj že svoje bivše soigralce, da bodo dostojno branili rdeče-bele barve v novi sezoni Prve Lige: »Vesel sem, da sem lansko zares dobro sezono nadgradil s prestopom v močnejšo ligo. Zares sem hvaležen Nogometnemu klubu Aluminij, kaj mi je dal, kaj mi je omogočil. Vseh sedem let v Kidričevem lahko ocenim zelo pozitivno, seveda so bili vzponi in padci, tako osebnostni, kot rezultatski, ampak nenazadnje smo kljub izpadu v eni sezoni uspeli klub postaviti nazaj v Prvo Ligo, kar je nedvomno zavidanja vreden dosežek. Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, trenerjem s katerimi sem delal, vsem članom strokovnih vodstev, vsem soigralcem s katerimi sem delil slačilnico, predvsem pa vsem v klubu, ki so mi vedno stali ob strani. Nogometnemu klubu Aluminij, želim vse najboljše v naslednji sezoni, verjamem v svoje bivše soigralce.«

Nik, hvala za vse izjemne rdeče-bele trenutke!