Rdeče-belim ni uspelo nadaljevati niza štirih zaporednih zmag, v kidričevskem športnem parku so morali priznati premoč kranjskemu Triglavu, ki je slavil z minimalno razliko, edini zadetek na srečanju je v deveti minuti nadaljevanja dosegel Nejc Skok Jekovec.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Matoša Martin, Mijatović Veljko, Todorović Nedeljko. Delegat: Norčič Sašo.

Strelec: 0:1 Skok Jekovec 54`

Aluminij: Banić, Jovan, Zukić (68` Koblar), Crnčec, Martić, Jagić, Bizjak (46` Borovnik), Frešer (85` Medved), Skiba, Marinšek (85` Baskera), Brest (85` Katuša). Trener: Robert Pevnik.

Triglav Kranj: Čadež, Brkić, Šalja, Skok Jekovec, Pantelić (50` Kopač), Čeh, Kregar, Vuković, Kim, Bobarić, Ivetić. Trener: Safet Hadžić.

Rumeni kartoni: Brest, Koblar, Martić; Brkić, Kregar

Rdeče-beli so naravnost izjemno vstopili v tekmo in si prvo izmed priložnosti ustvarili že v 55. sekundi srečanja, ko je do zaključnega strela po podaji Nika Marinška prišel Marko Brest, ki je žogo iz dobrih šestih metrov poslal preko gola.

V deseti minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je do žoge na dobrih dvajset metrov od gola prišel Marko Brest se odločil za strel, gostujoči vratar Luka Čadež je žogo izbil, do odbite žoge je skušal priti poljski napadalec Daniel Skiba, ki ga je gostujoči vratar z rokami podrl v kazenskem prostoru, vendar je piščalka glavnega sodnika Martina Matoše ostala nema.

V 27. minuti je iz prostega strela, ki ga je priigral Marko Brest, poskušal kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki se je odločil za neposredni strel iz dobrih petindvajsetih metrov, gostujoči vratar pa je s skrajnimi močmi žogo izbil v kot. Po kotu je prišlo v kazenskem prostoru do prerivanja, ko je gostujoči vratar Luka Čadež s pomočjo svojega branilca podrl Marka Bresta, a tudi tokrat je piščalka glavnega delivca pravice ostala nema.

V 41. minuti so do prvega strela prišli tudi gostje, ko je nekoliko iz leve v kazenskem prostoru poskušal Oliver Kregar, vendar je bil na mestu Tibor Banić, ki je žogo na bližnji vratnici izbil v kot.

Končnica prvega polčasa je pripadla rdeče-belim, najprej se je po imenitni podaji s peto Gašperja Jovana v priložnosti znašel Nik Marinšek, ki je poskušal iz dobrih osemnajstih metrov, gostujoči vratar pa je strel v desni kot kapetana izbil. Le minuto zatem, še ena imenitna priložnost, v kazenski prostor je iz leve strani predložek poslal Sandro Zukić, do strela z glavo na dobrih osmih metrih je prišel Marko Brest, ki je žogo poslal proti levi vratnici, vendar je vratar gostov Luka Čadež žogo s skrajnimi močmi izbil v kot. Po kotu je do novega strela iz roba kazenskega prostora prišel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, a je žogo poslal nekaj centimetrov preko vrat.

V nadaljevanje so odločneje vstopili tudi gostje in uvodoma je s strelom iz dobrih tridesetih metrov poskušal nekdanji vezist rdeče-belih Dohyun Kim, njegov poskus je zletel dober meter od leve vratnice.

V četrti minuti nadaljevanja je po podaji iz prostega strela pršel do strela z glavo Daniel Skiba, ki je iz ugodnega položaja žogo poslal mimo vrat Kranjčanov.

Sledilo je obdobje gostov, ki so si v najprej v 53. minuti po podaji iz kota priigrali priložnost, ko je Luka Brkić žogo iz dobrih petih metrov poslal mimo leve vratnice. Le minuto zatem so Kranjčani kombinirali na levi strani, ko je žoga na dobrih petindvajsetih metrih prišla do Nejca Skoka Jekovca, ki se je odločil za strel proti vratom in z močnim strelom premagal povsem nemočnega vratarja rdeče-belih Tiborja Banića.

Sledilo je kar nekaj minut raztrgane igre na obeh straneh, novo priložnost pa so si v 71. minuti priigrali gostje, ko je Oliver Kregar žogo iz prostega strela iz dobrih osemnajstih metrov poslal mimo leve vratnice.

V 78. minuti so si prvo priložnost po zaostanku priigrali rdeče-beli, Marko Brest je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je do žoge prišel Tin Martić, ki jo je usmeril v osrčje kazenskega prostora, tam pa Hrvoje Crnčec ni dobro zadel žoge, da bi resneje ogrozil kranjskega vratarja.

V drugi minuti sodnikovega podaljška je na levi strani najprej preigraval Žan Baskera, ki je poslal odličen predložek v osrčje kazenskega prostora, a je Hrvoje Crnčec žogo iz dobrih osmih metrov poslal preko gostujočih vrat.

Rdeče-beli so tako po imenitnem vstopu v drugoligaško prvenstvo v 7. krogu doživeli prvi poraz. V pihajočem tednu čaka varovance Roberta Pevnika dvojni spored, najprej jih v torek 13. septembra ob 16:45 čaka pokalni obračun v Grajeni, že v petek 16. septembra pa jih čaka tekma 8. kroga, ko se rdeče-beli odpravljajo na gostovanje k ravenskemu Fužinarju.