Nadaljuje se oster ritem za varovance Slobodana Gruborja, že jutri čaka rdeče-bele uvodna tekma 24. kroga, ko bodo v derbiju kroga v kidričevskem športnem parku gostili vodilno Olimpijo. Srečanje v športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil David Šmajc s pomočniki.

Rdeče-beli so v soboto igrali v gosteh pri Bravu in osvojili pomembno točko v boju za vrh lestvice, proti zelo agresivni ekipi Brava. Tokrat bodo doma lovili točke proti vodilni ekipi lestvice, ob zmagi in ugodnem razpletu srečanja med Celjem in Mariborom, pa bi lahko rdeče-beli zasedli tudi vrh prvenstvene lestvice. V Kidričevem bomo spremljali tretji medsebojni obračun v letošnji sezoni, vsaka ekipa se je veselila po enkrat. Zadnji obračun v Stožicah je pripadel zmajem, medtem ko je uvodni obračun letošnje sezone v Kidričevem pripadel rdeče-belim, ko so pred več kot tisoč gledalci slavili z zadetkom Nikole Leka.

Rdeče-beli so po uvodnem spomladanskem porazu proti Celju v zadnjih dveh srečanjih svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, ob tem pa osvojili štiri točke. V zadnji tekmi je vseh 90. minut na igrišču prebil vezist rdeče-belih Nik Marinšek, ki bo tudi tokrat eden izmed glavnih adutov Slobodana Gruborja. Enaindvajsetletni vezist rdeče-belih se je uvodoma ozrl na sobotno tekme, po kateri je poudaril, da je bilo premalo agresivnosti: »V igro smo vstopili s premalo želje, premalo agresivnosti. Sicer je za nami težka tekma, ob pogledu na dogajanje na igrišču, pa smo lahko zadovoljni z osvojeno točko. Ampak mi moramo gledati naprej, igramo s prvouvrščeno ekipo prvenstvene lestvice. Dobro delo iz treningov moramo prenesti v jutrišnjo tekmo, zmanjšati število izgubljenih žog, ter z borbeno predstavo narediti vse, da točke ostanejo na Kidričevem. Zagotovo nas čaka težka tekma, a naredili bomo vse za uspeh, da se čim prej vrnemo na pota stare forme.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri. Svojo vstopnico si lahko zagotovite preko sistema Mojekarte.si https://bit.ly/2vmR2H3. Blagajne v športnem parku se bodo odrle uro pred pričetkom tekme.