V nedeljo čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Olimpijo. Srečanje med rdeče-belimi in zeleno belimi se bo pričelo ob 18.00 uri, pravico na srečanju bo delil Dragoslav Perić.

Zmaji prihajajo v Kidričevo po bolečem četrtkovem izpadu iz Evrope, ko so v Stožicah klonili proti Zrinjskemu. Ob pogledu na lestvico gre za dvoboj deveto in sedmo uvrščene ekipe, tako Ljubljančani, kot rdeče-beli so v prvenstvo krenili slabše od želja in pričakovanj. Varovanci Dina Skenderja prihajajo v Kidričevo v Kidričevo v zelo spremenjeni zasedbi glede na lansko sezono, med tednom so predstavili še enega novinca, ki bo predstavljal veliko nevarnost za vrata Luko Janžekoviča, to je napadalec Anders Vombergar. Zmaji, za katere bo to šele tretja prvenstvena tekma so v obeh dosedanjih srečanjih uspeli remizirati, najprej proti Kopru v gosteh, nazadnje doma proti Muri.

Rdeče-beli tokrat želijo prekiniti niz tekem brez zmage, saj imajo na svojem računu ob porazu iz Sežane, še birokratski poraz proti Mariboru in točko iz domače tekme proti Celju. Tako proti Celju kot proti Tabor Sežani so varovanci Slobodana Gruborja imeli priložnosti, da bi se obe tekmi končali popolnoma drugače, a v napadu za zdaj ni in ni steklo.

Aljaž Ploj pred tokratnim srečanjem z Olimpijo poudarja, da je Olimpija vedno zahteven nasprotnik: »Pričakujemo težkega nasprotnika, a vemo, da je v četrtek Olimpija odigrala zahtevno tekmo. Ljubljanska zasedba je povsem prenovljena, nanjo pa se vseeno pripravljamo kot na vsakega drugega nasprotnika. Gremo na zmago, naredili bomo vse, da bomo uspešni.«

Lanski štirje obračunu so se končali z dvema zmagama za zmaje in dvema zmagama za rdeče-bele, zadnji medsebojni obračun je bil odigran v Stožicah, ko je tri točke varovancem Slobodana Gruborja z izjemnim zadetkom zagotovil Mihael Klepač, ki bo tudi v nedeljo skušal doseči prvi prvenstveni zadetek v letošnji sezoni.

Srečanje v kidričevskem športnem parku med rdeče-belimi in zmaji se bo pričelo v nedeljo ob 18.00 uri, tokrat bodo vrata kidričevskega športnega parka odprta za obiskovalce, a bo število obiskovalcev omejeno na 320. Blagajne bodo odprte uro pred začetkom srečanja, zato pozivamo, da se proti stadionu odpravite pravočasno, prav tako pa bo ob vstopu na stadion in v času tekme obvezno nošenje zaščitne maske. Prenos srečanja bo na drugem programu PlanetTV, srečanje pa bomo spremljali tudi na družbenih omrežjih.