Rdeče-bele že jutri ob 15.00 uri čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku v zaostali tekmi 20. kroga Prve Lige Telekom Slovenije gostili aktualne državne prvake iz Celja. Na srečanju med rdeče-belimi in grofi bo pravico delil Alen Borošak.

Rdeče-beli se v zaostalo srečanje proti grofom podajajo s popotnico uvodne točke, ki so jo osvojili v nedeljo v Sežani, ko je edini zadetek za varovance Oskarja Drobneta dosegel Gašper Pečnik, za katerega je bil to tudi prvi zadetek v članski konkurenci. Glavni strateg rdeče-belih je bil po videnem v Sežani zadovoljen, a ob enem je poudaril, da bodo njegovi varovanci morali biti v zaključkih akcij bistveno bolj zbrani. Nenazadnje v Sežani so si varovanci Oskarja Drobneta ustvarili, kar nekaj zrelih priložnosti, ki so na žalost ostale neizkoriščene.

Prvi letošnji obračun na domačem igrišču proti Celjanom, ki so v nedeljo na svojem igrišču proti Domžalam priznali premoč z 0:2, bo zelo pomemben, a Oskar Drobne ima tudi pred obračunom z aktualnimi državnimi prvaki nemalo težav pri sestavi moštva, saj bosta zaradi štirih rumenih kartonov morala prisilno počivati Tilen Pečnik in Roko Prša. Kljub temu pa je glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem z grofi optimističen in poudarja, da se dobra predstava proti Taboru nadgradi že jutri proti Celju: »Absolutno si želimo dobro igro iz Sežane prenesti v jutrišnjo tekmo in naredit vse, da potrebne tri točke ostanejo doma. Veseli dejstvo, da smo v nedeljo dobro izgledali, zmanjkalo nam je nekaj športne sreče in upam, da se nam to vrne proti Celju.«

Celjani prav gotovo prihajajo v Kidričevo z željo po treh točkah, ki so se jim izmuznile v nedeljo doma proti Domžalam. Trenutno se grofje nahajajo na osmem mestu a imajo pred rdeče-belimi velikih sedem točk naskoka. Z grofi se v kidričevski športni park vračata bivši kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec in Jure Matjašič, ki je Celjane okrepil v zimskem prestopnem roku. Tudi Celjani pa v Kidričevo ne bodo pripotovali v popolni zasedbi, saj bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal Filip Dangubić. A v svojih vrstah imajo grofje kar nekaj zelo dobrih strelcev, prednjači Mičo Kuzmanović, ki je v letošnji sezoni dosegel pet zadetkov, med drugim je potrdil tudi zmago grofov v 11. krogu, ko so Celjani rdeče-bele ugnali z 4:0. Uvodni letošnji obračun v kidričevskem športnem parku se je končal brez zadetkov z delitvijo točk.

V domačem taboru si jasno želimo, nadgraditi predstavo, ki smo jo pokazali v Sežani kot pred srečanjem poudarja desni bočni branilec Aljaž Ploj, bo potrebno vse slabe lastnosti, ki jih imajo Celjani čim bolje izkoristiti v svoj prid: »Zavedamo se, da je Celje težak nasprotnik, smo jih analizirali. Vemo kaj so njihove dobre in slabe lastnosti, dobre bomo skušali čim bolj izničiti, slabe pa izkoristiti v naš prid.«

Srečanje med rdeče-belimi in grofi bo v kidričevskem športnem parku zaprto za javnost, zaradi preprečitve širjenja z okužbo na korono virus. Srečanje si bo moč ogledati v živo na drugem programu PlanetTV, prav tako pa ga bomo v živo spremljali na klubskih  družbenih omrežjih.