S tekmami 20. kroga Prve Lige Telemach se v tem vikendu nadaljuje boj za prvenstvene točke. Rdeče-bele uvodoma čaka najbližje gostovanje v prvenstvu, v točno osemindvajset kilometrov oddaljenem Ljudskem vrtu jih čaka obračun z Mariborom. Na srečanju med četrto in osmo ekipo prvenstvene lestvice bo pravico delil Bubek Alen s pomočniki.

V Ljudskem vrtu vijoličaste in rdeče-bele čaka tretji medsebojni obračun v letošnjem letu. Varovanci Anteja Šimundže so jesenski del prvenstva sklenili z neodločenim rezultatom proti Radomljanom, medtem ko so varovanci Roberta Pevnika jesenski del sklenili z zmago proti Rogaški.

V največjem slovenskem nogometnem klubu so pozimi, dodobra spremenili zasedbo, največja okrepitev vijoličastih je zagotovo Maks Barišić, ki se je v Ljudski vrt preselil iz Kopra. Ob Koprčanu so v Maribor prišli še trije novinci, centralni branilec iz Slovenske Bistrice Lan Vidmar, napadalec Redwan Bourles in najboljši igralec litovske lige Pijus Širvys. Varovanci Anteja Šimudnža so med zimskim premorom odigrali sedem pripravljenih srečanj, ob treh zmagah, so vpisali še tri neodločene rezultate in le en poraz. S petimi zadetki je v pripravljalnem obdobju blestel Arnel Jakupović, ki je s šestimi prvenstveni zadetki tudi prvi strelec Mariborčanov v prvenstvu. Mariborčani so v pripravah opozorili nase predvsem z izjemno obrambo, ki ji na vratih poveljuje Ažbe Jug, vijoličasti so v sedmih srečanjih prejeli vsega tri zadetek, vse od poljskega velikana Lech Poznana.

Rdeče-beli, ki so s pripravami na nadaljevanje prvenstva pričeli 4. januarja so med zimskim prestopnim rokom zaenkrat ostali le brez poljskega napadalca Daniela Skibe, ob tem pa sta slačilnico okrepila Janez Pišek in madžarski napadalec Barnbas Tanyi. Zelo pomembo za ekipo Roberta Pevnika je tudi, da se je po koncu posoje za pol leta iz zagrebškega Dinama vrnil tudi Marko Brkljača, z novo pogodbo pa v nadaljevanje prvenstva vstopata tudi Gašper Jovan in Gašper Pečnik. Rdeče-beli so med pripravami odigrali šest tekem, ob dveh zmagah so štirikrat priznali premoč nasprotnikom. A kot je čez celotne priprave poudarjal Robert Pevnik je bilo pomembno, da so njegovi varovanci odigrali tekme proti zelo zahtevnim nasprotnikom: »Z oceno priprav sem zelo zadovoljen, mogoče rezultati niso bili tako dobri, ker so bili zares težki nasprotniki. Ampak skozi zahtevne tekme smo napredovali tako individualno kot ekipno, kar je zares najbolj pomembno. Verjamem, da smo maksimalno pripravljeni pred nadaljevanjem prvenstva.«

V uvodnem srečanju v Ljudskem vrtu Robert Pevnik ne bo mogel računati na Roka Schaubacha, ki je v Rogaški Slatini izpolnil kvoto rumenih kartonov. Ne glede na odsotnost, pa ima Robert Pevnik pred srečanjem proti Mariboru na izbiro tudi novince, ki so se po njegovem mnenju odlično vklopili v ekipo: »Imamo dva novinca, tako Janez Pišek kot Barnabas Tanyi, sta se dobro vključila v ekipo, Marko Brkjlača je točno vedel kam prihaja, tako da ni imel težkega prilagajanja. Vsi so na dobri poti, da postanejo standardni člani, konkurenca je večja, kar je pa dobrodošlo, to je pozitivno. Zadnji prvenstveni krog smo zmagali, smo v enem pozitivnem momentu, verjamemo, da je Maribor na papirju favorit, vendar mi ne gremo tja samo odigrati tekme, ampak narediti zares vse, da se iz Ljudskega vrta vrnemo s pozitivnim rezultatom.«

V letošnji sezoni je medsebojni rezultat poravnan, vsaka ekipa je slavila po enkrat. V uvodnem obračunu se je treh točk veselil Maribor, edini zadetek v Ljudskem vrtu pa je dosegel Arnel Jakupović. Drugi obračun je pripadel rdeče-belim, edini zadetek v »šumi« je po asistenci Tomislava Jagića dosegel Sandro Jovanović. Lahko rdeče-beli prvič v letošnji sezoni in prvič po 21. avgustu 2016 odnesejo tri točke iz Ljudskega vrta?

Zadnje srečanje 20. kroga bo odigrano v nedeljo ob 17.30 uri, v kolikor si ga ne boste ogledali iz tribun Ljudskega vrta, si ga lahko ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.