Rdeče-beli bodo v petek doma proti Mariboru otvorili zadnjo četrtino Prve Lige Telekom Slovenije. Sosedski obračun v kidričevskem športnem parku se bo pričel ob 16.45 uri, pravico med rdeče-belimi in vijoličastimi pa bo delil Rade Obrenović.

Po več kot enem mesecu je ponovno čas za prvoligaški nogomet, v uvodnem obračunu zadnje četrtine Prve Lige Telekom Slovenije rdeče-bele, ki trenutno zasedajo deveto mesto čaka obračun z drugouvrščenim Mariborom, ki se v zadnjo četrtino prvenstva podaja z novim trenerjem, Mariborčane bo prvič na uradnem srečanju vodil Simon Rožman, ki je na klop vijoličastih sedel pred reprezentančnim premorom.

Mariborčani prihajajo v »šumo« v vlogi favorita, kot druga ekipa prvenstva, ki za vodilno Olimpijo zaostaja dve točki. Mariborčani imajo v letošnji sezoni najučinkovitejši napad, v 27 srečanjih so mrežo nasprotnikov zatresli kar 52 krat. Petnajstkratni prvaki imajo v svojih vrstah, v letošnji sezoni, kar nekaj zelo razpoloženih igralcev, Jan Mlakar je v letošnji sezoni dosegel osem zadetkov, medtem ko sta Aljoša Matko in Rok Kronaveter zadela vsak po sedemkrat.

Zgodovina medsebojnih obračunov v Prvi Ligi Telekom Slovenije je na strani vijoličastih, ki so na skupno 23 obračunih zabeležili 16 zmag, petkrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, dvakrat pa so se veselili rdeče-beli. Edini obračun letošnje sezone v kidričevskem športnem parku se je končal z zmago vijoličastih, ki so slavili z 1:3, za zmago gostov so zadeli Rudi Požeg Vancaš, Nemanja Mitrović in Rok Kronaveter, poraz je v končnici srečanja ublažil Emir Azemović. Zadnji medsebojni obračun se je v mariborskem Ljudskem vrtu končal z delitvijo točk. V izjemnem prvem polčasu so povedli rdeče-beli, ko je v polno meril David Flakus Bosilj, že v naslednjem napadu je rezultat izenačil Jan Repas. Za drugo vodstvo je iz prostega strela z izjemnim strelom poskrbel Roko Prša, končni rezultat srečanja pa je v zadnjem decembrskem krogu postavil Rudi Požeg Vancaš.

Rdeče-beli se v srečanje proti petnajstkratnim državnim prvakom podajajo z dvema zaporednima zmagama, kateri sicer segata še v prejšnji mesec, ko so varovanci Oskarja Drobneta z 1:0 odpravili Bravo v gosteh in Domžale v kidričevskem športnem parku. Glavni strateg rdeče-belih ima pred petkovim srečanjem na razpolago vse igralce, kar je proti izjemno zahtevnemu tekmecu še kako dobrodošlo. Kot pred srečanjem z Mariborom poudarja trener rdeče-belih Oskar Drobne od svojih varovancev pričakuje pravo moško in požrtvovalno tekmo: »Zagotovo smo izgubili igralno ostrino. Nobena od ekip sedaj ne ve v kakšnem stanju je. Prve tekme bodo veliko pokazale, mi gremo iz tekme v tekmo. Za prvo tekmo si nebi mogli želeti boljšega nasprotnika, motivacija bo na višku. Pričakujem pravo, moško, požrtvovalno tekmo in se nadejam pozitivnemu rezultatu. Nadaljevati moramo s pozitivnim nizom, ki smo ga zaključili z dvema zmagama v prejšnjem ciklu. Poskušali bomo tako nadaljevati, ohraniti samozavest, ter zbirati točke na vsaki tekmi, kolikor bo možno.«

Tekma proti Mariboru bo seveda uvodna v zadnji četrtini prvenstva osnovni cilj rdeče-belih pa po besedah Oskarja Dobneta ostaja nespremenjen, čim prej si zagotoviti obstanek: »Osnovni cilj za zadnjih devet tekem ostaja enak kot je bil pred začetkom spomladanskega dela, zbrati toliko točk, da nam bo to zadostovalo za obstanek v ligi. Moramo prikazati kar se da najboljše tekme, potem bomo videli kam nas bo to pripeljalo.«

Uvodno srečanje 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo zaradi situacije s korona virusom še vedno zaprto za javnost in si ga bo mogoče v živo ogledati preko malih zaslonov. Sosedski obračun med rdeče-belimi in vijoličastimi bo v živo predvajan na drugem programu RTVSLO, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.