S prvenstvom nadaljuje v tem vikendu nadaljujejo vse tri selekcije, ki v svojih starostnih kategorijah nastopajo v najvišjih tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Prvi bodo na zelenice v spomladanskem delu sezone stopili kadeti, ki jih čaka gostovanje pri vrstnikih Domžal. Srečanje kadetske srečanje v domžalskem športnem parku se bo v soboto pričelo ob 11.00 uri.

Za kadeti, bodo svojo prvo spomladansko obveznost opravili še starejši dečki, ki se bodo z Domžalčani pomerili ob 13.00 uri. V domžalskem športnem parku bo v okviru 16. kroga odigran derbi kroga, saj se bosta med seboj pomerili drugo in tretje uvrščeni ekipi, ki ju loči zgolj točka. Varovanci Andraža Mlakarja bi se z morebitno zmago zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Kot zadnji bodo v tem vikendu svojo obveznost opravili mladinci, ki v letošnji sezoni nastopajo v EON NEXTGEN ligi. Varovanci Simona Vidoviča bodo spomladanski del prvenstva pričeli z domačo tekmo proti vrstnikom sežanskega Tabora. Srečanje v kidričevskem športnem parku bo odigrano v nedeljo ob 14:00 uri.

Pred nadaljevanjem prvenstva smo pogledali v mladinski tabor, kjer trener rdeče-belih Simon Vidovič poudarja, da je glavni cilj, da njegovi varovanci čim prej zaplujejo v mirne vode: »Priprave na nadaljevanje prvenstva so potekale po planu, nekaj igralcev je večji del priprav oddelalo s člani, a smo bili zadnjih štirinajst dni skupaj. Mladinski ekipi se je priključilo tudi nekaj kadetskih igralcev, ki so pokazali veliko želje. Seveda bodo tekme pokazale, kako smo pripravljeni, glavni cilj je, da čimprej zaplujemo v mirne vode in se lahko v miru posvetimo delu.«

Razpored:

EON NEXTGEN LIGA

Nedelja; 25. februar 2024 ob 14:00 uri

Aluminij : Tabor Sežana

1. slovenska kadetska liga

Sobota; 24. februar 2024 ob 11:00 uri

Domžale : Aluminij

Liga U15

Sobota; 24 februar 2024 ob 13:00 uri

Domžale : Aluminij