Pred varovanci Roberta Pevnika je 24. krog 2. slovenske nogometne lige, v katerem jih čaka najbližje gostovanje, pri ekipi Kety Emmi & Impol Bistrice. Na praznični ponedeljek, bo na srečanju dveh rdeče-belih ekip pravico delil Anže Jerič.

Obe ekipi prihajata v drugi medsebojni obračun letošnje sezone s popotnico pokalne zmage, a povsem drugo popotnico iz prvenstvenih tekem. Bistričani so v četrtek v poklanem tekmovanju mero z 0:2 vzeli Rogaški, a le nekaj dni pred tem prav na istem igrišču pokleknili s kar 4:0. Medtem ko so varovanci Roberta Pevnika po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah s 4:0, med tednom z še eno izjemno predstavo in golom Jakova Katuše doma ugnali Koper.

Kety Emmi & Impol Bistrica na prvenstveni lestvici zaseda štirinajsto mesto, po dveh uvodnih porazih v spomladanskem delu sezone s Primorjem in novomeško Krko, je sledil gostujoči remi z zadnjeuvrščenim Krškim, in visoka domača zmaga porti Iliriji 1911, zatem pa še poraz v Rogaški Slatini. Največjo nevarnost v vrstah Bistričanov nedvomno predstavlja Jaša Martinčič, ki je s šestimi zadetki trenutno prvi strelec svoje ekipe, medtem ko lahko za največji hendikep v zasedbi Gorana Stankoviča razglasimo poškodbo kapetana in prvega vratarja Jake Dabanoviča. Na vratih bi proti rdeče-belim moral začeti, trenutno posojen član rdeče-belih Nejc Pesek.

Rdeče-beli odhajajo na najbližje gostovanje v vlogi favorita, na prvenstveni lestvici imajo enkrat več točk kot ponedeljkovi gostitelji. V zadnjih dveh tednih pa so varovanci Roberta Pevnika povezali tri zaporedne zmage in na treh tekmah dosegli skupaj kar devet zadetkov, ob tem pa sta tako Tibor Banić, kot Maj Pavli v pokalu svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. V zadnjem obdobju zraven Nika Marinška izstopa tudi poljski napadalec Daniel Skiba, ki je v polno meril na zadnjih dveh prvenstvenih srečanjih. Sploh v konici napada ima Robert Pevnik nekaj sladkih skrbi, saj se je v zadnjih treh tekmah med strelce vpisalo šest različnih strelcev.

Pred sosedskim derbijem v Slovenski Bistrici, je kapetan in prvi strelec rdeče-belih Nik Marinšek, poudaril, da bo potrebno še enkrat več izpolniti vse taktične zamisli, v kolikor želimo tri točke: »Srečanje v Slovenski Bistrici bo zagotovo povsem drugačno od pokalnega obračuna, tokrat bomo mi tisti, ki bomo verjetno več napadali, moramo biti strpni, moramo biti osredotočeni, čvrsti. Tekma ne bo lahka, Bistričani doma igrajo zelo dobro, nenazadnje so tudi v pokalu pokazali, da gre za dobro ekipo, vendar mislim, da če bomo mi pravi, da morajo točke oditi z nami v Kidričevo.«

Srečanje v slovenskobistriškem športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri, v živo ga bomo tokrat spremljali le na klubskih družbenih omrežjih, zato v prazničnem ponedeljku vabljeni na najbližje gostovanje rdeče-belih.