Rdeče-belim je naposled uspelo prekiniti črni niz slabših rezultatov, z zelo borbeno in učinkovito predstavo v Kranju so proti orlom prišli do zanesljive, na koncu štirinajste prvenstvene zmage s katero so se ponovno zavihteli na četrto mesto prvenstvene lestvice. Posebej je potrebno izpostaviti, kar dva debija v rdeče-belem dresu, prvič sta na tekmi Prve Lige Telekom Slovenije nastopila Lovro Grajfoner in Gašper Pečnik.

Športni center Kranj; gledalcev: 200

Sodniki: Jug Matej, Bensa Uroš, Vojska Matej, Antič Mihael. Delegat: Bole Stojan

Strelci: 0:1 Flakus Bosilj 19`, 0:2 Živković 47`, 1:2 Gajić 53`-11m, 1:3 Živković 64`, 1:4 Živković 78`

Triglav Kranj: Arko, M. Wilmots (46` Gajić), Beciri (68` Majcen), Arh Česen, Udovič (46` Janković), Mlakar, Rogelj, Kumer (13` Šalja), Milanović, Mertelj (68` Ahmetaj), Čerimagić.

Aluminij: Janžekovič, Muminović, Vrbanec (88` G. Pečnik), Čermak (88` Marinšek), Petek, Flakus Bosilj (75` Matjašič), Ploj, Lucas Horvat (75` Grajfoner), Šaka, Živković, Klepač (80` Štor). Trener: Slobodan Grubor

Rumeni kartoni: Arh Česen, Gajić, Šalja; Grajfoner

Rdeči karton: /

Tudi v tokratno prvenstveno srečanje je trener rdeče-belih Slobodan Grubor vstopil z dokaj spremenjeno zasedbo, od prve minute je ponovno pričel mladi up rdeče-belih David Flakus Bosilj, ki je na krilnem položaju nadomestil Jureta Matjašiča, na zelo nenavadnem mestu zanj je namesto kaznovanega Nemanje Jakšića pričel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, namesto Ivana Kontka je srečanje v zadnji liniji pričel Sanin Muminović, ki se je na to mesto preselil iz zvezne vrste, ponovno pa se je v začetno enajsterico vrnil Aljaž Ploj.

Obe ekipi sta dokaj previdno pričeli srečanje, nekaj več od igre so imeli varovanci Slobodana Gruborja, a do prve priložnosti so prišli gostitelji. Po podaji iz kota je na dobrih desetih metrih iz polvoleja prišel Milan Milanović a je na srečo žoga zletela preko vrat Luke Janžekoviča.

Le pet minut zatem pa veselje v rdeče-belem taboru, akcijo je na svoji polovici pričel Sanin Muminović, ki je z natančno podajo po tleh opazil Marcela Čermaka, le ta je opazil vtekajočega Davida Flakusa Bosilja in ga z natančno podajo v prostor zaposlil, slednji pa je rutinirano z udarcem po tleh premagal Jalna Arka za vodstvo rdeče-belih v 19. minuti srečanja.

Do konca prvega polčasa so gledalci v kranjskem športnem parku videli igro brez pravih priložnosti, a z veliko tempa in želja v rdeče-taboru. Varovancem Slobodana Gruborja je do konca prvega polčasa uspelo zadržati minimalno razliko.

V nadaljevanje pa so naravnost fantastično vstopili šumari, ki so že v osemdeseti sekundi nadaljevanja povišali vodstvo. Akcijo je začel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, ki je z dolgo podajo iskal Anteja Živkovića v konici napada, slednji si Milanu Milovanoviću na robu kazenskega prostora priboril prostor za strel in s pol visokim strelom premagal nemočnega Jalna Arka za povišanje vodstva rdeče-belih.

Le štiri minute zatem so orli uspeli prednost rdeče-belih prepoloviti, po podaji iz kota je žoga v roko zadela Sanina Muminovića, glavni sodnik srečanja Matej Jug, je dosodil najstrožjo kazen, katero je izvedel Marko Gajić, vratar rdeče-belih Luka Janžekovič je prebral namero domačega strelca, a je bil strel premočan, in Marko Gajič je znižal rezultat v gorenjski prestolnici.

A v 64. minut so rdeče-beli imenitno odgovorili, na levi strani je do žoge prišel Mihael Klepač, ki je na višini kazenskega prostora prodrl proti sredini igrišča, na desni strani opazil Davida Flakusa Bosilja, ki se je odločil za podajo po tleh do Anteja Živkovića, slednji se je odločil za strel iz prve v bližnji vratarjev kot, in povišal vodstvo rdeče-belih ponovno za dva zadetka razlike.

Le tri minute zatem, bi se še drugič med strelce lahko vpisal David Flakus Bosilj, ki je na sredini igrišča ukradel žogo domačemu branilcu, potegnil z žogo v kazenski prostor, se še drugič na srečanju soočil iz oči v oči z Jalnom Arkom, a tokrat je bil slednji zmagovalec dvoboja, kljub obrambi so v nadaljevanju akcije zapretili rdeče-beli, a je obramba gostiteljev strel Anteja Živkovića blokirala.

Dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela, so varovanci Slobodana Gruborja zapečatili usodo orlov, akcijo je na levi strani ponovno pričel Mihael Klepač, prodrl proti kazenskemu prostoru, kjer ga je nepravilno ovirala domača obramba, a je Matej Jug pustil prednost, žoga je prišla do Anteja Živkovića, ki je opazil vtekajočega Jureta Matjašiča, slednji je po preigravanju poskušal, a je obramba orlov prvi poskus odbila nazaj do Jureta Matjašiča, ki je v drugo podal do Anteja Živkovića, slednji pa je iz obrata še tretjič na srečanju s strelom po tleh v desni vratarjev kot premagal nemočnega Jalna Arka za prvo zmago po korona odmoru.

V 85. minuti so bili rdeče-beli blizu še petemu zadetku na srečanju, prosti strel iz dobrih tridesetih metrov je v zgornji vratarjev kot poslal Miloš Šaka, a je bil vratar gostiteljev na mestu in žogo izbil v kot. Že v naslednjem napadu so zapretili tudi orli, a je poskus Armin Čerimagić iz ugodnega položaja meril mimo vrat Luke Janžekoviča.

Po srečanju je trener rdeče-belih Slobodan Grubor poudaril, da je bil s prikazanim zadovoljen, in se nadeja, da bo v zaključku prvenstva šlo samo še na boljše: »Mislim, da smo zasluženo zmagali, danes smo igrali, kot bi morali v zadnjem času. Kar se tiče igre v naprej, dali smo tudi štiri zadetke. Bilo je dobro tako v fazi obrambe kot v fazi napada. Mislim, da smo izšli iz rezultatske krize in da bo v nadaljevanju šlo samo še boljše.«

Naslednje prvenstveno srečanje čaka rdeče-bele v soboto ob 20.00 uri, ko v goste v kidričevski športni park prihaja ekipa Celja. Srečanje bo tokrat odprto za javnost, tako  si boste lahko tekmo med tretjo in četrto ekipo Prve Lige Telekom Slovenije ogledali tudi v živo, a bo število mest na stadionu omejeno, o tem bomo več poročali v naslednjih dneh.