V petek bodo rdeče-beli v kidričevskem športnem parku proti Radomljam otvorili 3. krog Prve Lige Telemach. Srečanje med »šumari« in »mlinarji« se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico na srečanju pa bo delil Matej Jug.

Obe ekipi v 3. krog Prve Lige Telemach vstopata z dvema točkama iz uvodnih dveh krogov. Varovanci Oskarja Drobneta so v obeh tekmah z rezultatom 0:0 remizirali, najprej proti Koprčanom, pretekli vikend še proti Bravu. Medtem so Radomljani uvodoma remizirali proti Bravu z 0:0, pretekli vikend pa pred svojimi navijači vknjižili še točko proti ljubljanski Olimpiji.

Radomljane, ki so lani osvojili drugoligaški naslov, je pred prihodom v Kidričevo vodil prav glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne. Šestinštiridesetletni strateg tako zelo dobro pozna tokratnega nasprotnika, saj je večino igralcev, ki še danes nosijo dres Radomelj tudi v prvi ligi med nosilci igre »mlinarjev«: »Ekipo Radomelj poznam, v prvi postavi igra devet igralcev, ki so bili nosilci igre v drugi ligi, gre za zelo poletno, mlado ekipo. Tekma proti Radomljam je za nas v tem trenutku najtežja možna preizkušnja, zaradi tega, ker imamo veliko za izgubit. Vsi pričakujejo gladke tri točke, ampak Radomljani imajo izjemno kvalitetno ekipo, kar so prikazali tudi v uvodnih dveh krogih. Mi se moramo maksimalno potruditi, biti skoncentrirani, agresivni, če želimo doseči poln izplen. Želim, da se bomo tako prikazali na igrišču in se seveda na koncu veselili treh točk.«

Pri gostih velja posebej izpostaviti kapetana Luko Cerarja z osemindvajsetimi leti tudi enega bolj izkušenih igralcev Radomelj, v lanski sezoni z devetimi zadetki tudi prvega strelca Radomljanov. Kapetan gostov je v svoji karieri že kar 227 oblekel rumeno-črni dres. Varovanci Roka Hanžiča so v obeh tekmah prikazali čvrsto obrambno igro, v kateri osrednji branilski par tvorita Rok Jazbec in Luka Guček, ob tem pa velja izpostaviti tudi napadalca Žana Nikoliča, ter vezista Gala Primca in Andreja Pogačarja.

Varovanci Oskarja Drobneta v uvodnih 180 minutah niso prejeli zadetka, kar je eno izmed glavnih temeljnih pravil rdeče-belih. Kljub temu, pa so si v obeh obračunih priigrali kar nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, ga to ne skrbi, saj verjame, da se bo njegovim varovancem z željo po zadetku tudi v napadu odprlo: »Prihajamo v priložnosti, žal smo neučinkoviti, ampak vežno je, da v priložnosti prihajamo. Bolj bi me skrbelo, če se ne bi znašli v priložnostih. Upam, da bomo čimprej zabili. Seveda je osnova, da ne prejemamo veliko zadetkov. Želja je doseči zadetek, in za to željo se bomo maksimalno potrudili, da jo realiziramo že v petek.«

Rdeče-beli in črno-beli so se v Prvi Ligi že merili med seboj, to je bilo v sezoni 2016/17, ko so se na treh medsebojnih obračun veselili rdeče-beli, en medsebojni obračun se je končal brez zmagovalca.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.15 uri. Vstop na stadion je možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT. Blagajne kidričevskega športnega parka se bodo odprle uro pred prvim sodnikovim žvižgom.

Srečanje med rdeče-belimi in rumeno-črnimi si bo mogoče ogledati v živo tudi na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.