Rdeče-beli bodo na Fazaneriji proti Muri odprli 25. krog Prve Lige Telekom Slovenije. Srečanje med varovanci Oskarja Drobneta in Anteja Šimudnže se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Dejan Balažič.

Rdeče-beli so v ponedeljek sploh prvič priznali premoč nasprotnikom v letošnjem koledarskem letu, kljub porazu iz zadnjega dvoboja proti Kopru pa v Mursko Soboto varovanci Oskarja Drobneta odhajajo optimistično s svojimi načrti in željami. Muraši so pretekli vikend slavili proti ljubljanskemu Bravu z 0:1, edini zadetek v Spodnji Šiški pa je dosegel Kevin Žižek.

Črno-beli na prvenstveni lestvici zasedajo tretje mesto in dihajo za ovratnik vodilnemu dvojcu na prvenstveni lestvici, saj imajo za ljubljansko Olimpijo in Mariborom štiri točke zaostanka. Črno-beli je prav v zimskem prestopnem roku okrepil nekdanji vezist rdeče-belih Mihael Klepač, ki bo Luki Bobičancu, Ninu Koutru in Amadeju Maroši tokrat predstavljal največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih.

Kot že omenjeno so varovanci Oskarja Drobenta v ponedeljek prvič v letošnjem koledarskem letu ostali praznih rok, ko so v kidričevskem športnem parku priznali premoč Kopru. A navkljub vsemu je bil to šele drugi prejeti zadetek na petem srečanju v nadaljevanju prvenstva, kar ne glede na vse, daje odtis dobrega dela na treningu, predvsem pa v tabor rdeče-belih vnaša pravšnjo mero samozavesti.

Varovanci Oskarja Drobneta so imeli na zadnjih nekaj srečanjih težave z učinkovitostjo. Kot poudarja glavni strateg rdečeče-belih pa je učinkovitost zraven čvrstosti in kompaktnosti glavni cilj, ki ga bodo zasledovali na zmeraj zelo zahtevnem gostovanju na Fazaneriji v borbi za novi komplet treh točk: »Absolutno gremo v Mursko Soboto osvojiti vse tri točke. To je naš moto vsako tekmo. Morali bomo biti zelo čvrsti, kompaktni, predvsem pa učinkovitejši. Nadejam se dobre predstave, kljub zadnjemu porazu, ki nas je doletel zelo nesrečno, mislim da smo na dobri poti. Fantje so še naprej zelo angažirani na treningih, zelo motivirani, gremo v Mursko Soboto pokazati najboljši obraz.«

Oba letošnja medsebojna dvoboja med rdeče-belimi in črno-belimi sta se končala z zmago gostov, srečanje na Fazaneriji je prineslo tri točke rdeče-belim, ko sta za zmago zadela Mario Lucas Horvat in Tilen Pečnik, pri gostiteljih je bil natančen Kevin Žižek. Dvoboj v Kidričevem se je prav tako končal z rezultatom 1:2, za zmago Mure sta kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča premagala Luka Bobičanec in Kai Cipot, edini zadetek za rdeče-bele je dosegel Alen Krajnc.

Uvodno srečanje 25. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo zaprto za javnost, v živo pa si ga boste lahko ogledali na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.