Rdeče-beli so v 12. krogu 2. slovenske nogometne lige doživeli drugi prvenstveni poraz. Kljub vodstvu z dvema zadetkoma, za katera sta poskrbela Jakov Katuša in Daniel Skiba, so gostitelji s popolnim preobratom prizadejali četi Roberta Pevnika prvi gostujoči poraz v letošnji sezoni.

Športni park Dob; gledalcev: 100

Sodniki: Čontala Matej, Herženjak Eric, Kranjec Tomaž. Delegat: Žunič Ivan.

Strelci: 0:1 Katuša 12`, 0:2 Skiba 28`, 1:2 Petek 38`, 2:2 Černe 52`, 3:2 Gajič 60`

Roltek Dob: Fermišek, Avbelj, Vrhovnik, Šipek (68` Ciglar), Gajič (79` Levec), Černe (68` Zenković), Kunstelj, Petek, Krupić (89` Mitrović), Makovec, Židan. Trener: Jernej Javornik.

Aluminij: Banić, Martić, Frešar, Skiba, Marinšek, Gorenak (62` Munić), Borovnik, Jovan (72` Zukić), Katuša (85` Baskera), Brest (72` Marković), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Vrhovnik, Makovec, Krupić, Ciglar; Gorenak, Koblar.

Rdeči karton: Andraž Borovnik 68` – Aluminij

Glede na zadnjo tekmo proti Jadranu iz Dekanov je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik primoran v eno zamenjavo v začetni enajsterici, zaradi štirih rumenih kartonov je tokrat izven kadra ostal Tomislav Jagić, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Gal Gorenak.

Rdeče-beli so v uvodno srečanje 12. kroga vstopili izjemno in si že v 4. minuti priigrali prvo priložnost v kateri se je znašel Marko Brest, vendar je bil domači vratar Žiga Fermišek po strelu nekoliko iz leve strani na mestu. Gostitelji so prvič proti golu Tiborja Banića poskušali le tri minute zatem, a je žoga zletela kak meter mimo desne vratnice.

Sledilo je obdobje rdeče-belih, najprej je Marko Brest po preigravanju iz leve strani vstopil v kazenski prostor, ter lepo na drugi vratnici zaposlil Jakova Katušo, slednji pa je težkega položaja žogo poslal preko domačih vrat.

Že v 12. minuti so rdeče-beli izpeljali lepo akcijo, v kateri je Daniel Skiba prejel lepo globinsko podajo stekel sam proti domačemu vratarju in lepo podal do osamljenega Jakova Katuše, ki je brez večjih težav zatresel gostujočo mrežo za zgodnje vodstvo.

Sledilo je obdobje igre na sredini igrišča, naslednjo priložnost pa so rdeče-beli pretvorili v povišanje vodstva, ko je Daniel Skiba iz roba kazenskega prostora s strelom po tleh matiral domačega vratarja Žigo Fermiška.

Le štiri minute zatem je po podaji iz kota Nika Marinška bil najvišji na drugi vratnici Tin Martić, vendar je njegov strel zletel nekaj centimetrov preko gola. Že v naslednji minuti so imeli rdeče-beli še lepšo priložnost v kateri se je znašel Nik Marinšek, ki je iz dobrih dvanajstih metrov žogo poslal za nekaj centimetrov preko prečke. V naslednjem napadu so bili rdeče-beli še enkrat blizu zadetka, Jakov Katuša je iz leve strani prodrl v kazenski prostor, na drugi strani pa je obrambni igralec domačih, žogo izbil tik pred poljskim napadalcem rdeče-belih in preprečil neoviran strel v prazno mrežo Daniela Skibe.

V 38. minuti so gostitelji rezultat znižali, po prekršku dobrih trideset metrov od vrat je žogo v kazenski prostor poslal kapetan domačih Klemen Kustelj, najvišji v skoku na drugi vratnici pa je bil Gašper Petek, ki je z diagonalnim strelom premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si priigrali rdeče-beli, dobri dve minuti pred iztekom prvega polčasa se je v lepi priložnosti znašel Daniel Skiba, ki je poskušal iz leve strani iz dobrih desetih metrov z diagonalnim strelom po tleh, žoga je že zletela mimo domačega vratarja a se ob vratnici odkotalila iz igrišča.

Tudi prvo priložnost v nadaljevanju so imeli rdeče-beli, po preigravanju v kazenskem prostoru je do priložnosti prišel Marko Brest, vendar je žogo domači vratar ujel.

V 53. minuti so gostitelji izpeljali hiter protinapad, ki ga je po povratni podaji s strelom iz dobrih dvanajstih metrov ob levi vratnici kronal Gašper Černe, ter poskrbel za izenačenje.

Le sedem minut zatem je sledila nespametna poteza rdeče-belih v kazenskem prostoru, ko je Daniel Skiba, nepravilno oviral domačega napadalca, glavni sodnik srečanja Matej Čontala pa je povsem upravičeno pokazal na belo točko. Strel iz bele točke je Tibor Banić domačemu igralcu ubranil, a je odbita žoga nekako prišla do Luke Gajiča, ki jo je poslal pod prečko za popoln preobrat roletarjev.

Rdeče-beli so se po šoku nekako pobrali, a je sledila nova nespametna poteza le osem minut po zaostanku, ko je Andraž Borovnik, kot zadnji igralec obrambe nepravilno oviral domačega napadalca, glavni sodnik srečanja Matej Čontala pa se je še enkrat več pravilno odločil in vezistu rdeče-belih pokazal predčasno pot v slačilnico.

Kljub igralcu manj je sledil juriš proti vratom gostiteljev, najbližje izenačenju so bili rdeče-beli v 86. minuti, ko se je v priložnosti po podaji Daniela Skibe znašel novinec v rdeče-belem Luka Marković, vendar je njegov poskus zaustavila vratnica. V sodnikovem dodatku je iz prostega strela poskušal še kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, a tokrat žoga ni našla poti do mreže gostiteljev.

Po drugem prvenstvenem porazu, prvem gostujočem v letošnji sezoni je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da je videl najboljši polčas svoje ekipe v prvenstvu, pa tudi napake v nadaljevanju, ki so privedle do popolnega preobrata gostiteljev: »Odigrali smo najboljši prvi polčas v sezoni. Razen tega gola iz prekinitve oni niso enkrat streljali na gol, mi smo pa imeli še kar nekaj zrelih priložnosti in polčas bi se moral končati z bistveno višjo razliko kot se je. V nadaljevanju srečanja smo ponovno zapravili dve stoodstotni priložnosti, morali bi jih realizirati, zatem sta sledili dve neumnosti. Se dogajajo, tudi boljšim ekipam od nas. Poraz se od poraza razlikuje, moramo dati glave gor. Stojim za igralci, vem da so hoteli samo najboljše, vendar nam je zmanjkalo koncentracije v zaključku napadu, da bi povedli z 3:0 ali 4:0, kar bi bilo realno glede na prikazano. Enostavno smo s svojimi napakami dvignili gostitelje, sledil je še rdeč karton in enostavno smo izgubili tekmo, ki je ne smemo. Moramo stati pri filozofiji, ki jo imamo, moramo nizati priložnosti, dvigniti glave in odpraviti napake. Že v torek nas čaka pokalna tekma, zelo pomembna, da dvignemo samozavest, v petek nas čakajo Bilje in proti njim moramo biti nazaj na zmagovitih tirnicah.«

Naslednji obračun čaka rdeče-bele v torek 18. novembra, ko bodo ob 18.30 uri v Pokalu Pivovarne Union v kidričevskem športnem parku gostili Bukovce. Že v petek 21. oktobra pa rdeče-bele čaka nova prvenstvena tekma, ko bodo prav tako v kidričevskem športnem parku gostili Vitanest Bilje.