S tekmo med domačim Aluminijem in Muro v kidričevskem športnem parku se točno po devetdesetih dneh na zelenice vrača Prva Liga Telekom Slovenije. Srečanje, ki se bo v Kidričevem pričelo ob 19.00 uri, bo zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s COVID – 19, še vedno zaprto za javnost.

Zadnjo srečanje so rdeče-beli odigrali ob Kamniški Bistrici, ko so z 1:3 slavili pri Domžalah, takrat pa so za zmago zadeli Tilen Pečnik, Nemanja Jakšić in Mihael Klepač, ki pa je v Domžalah pordečel ter tako proti črno-belim nima pravice nastopa.

Rdeče-beli so v letošnji sezoni že dvakrat moči merili z Muro, uvodno srečanje odigrano konec avgusta je z 2:0 pred več kot tisoč često gledalci pripadlo varovancem Slobodana Gruborja, za zmago je zadel Matic Vrbanec svoj gol pa je ob izteku srečanja zadel Murin branilec Matic Maruško. Novembrsko medsebojno srečanje na murskosoboški Fazaneriji je prav tako pripadlo rdeče-belim, na srečanju pa sta blestela Ante Živković, ki je dvakrat meril v polno in Mihael Klepač, ki je ob dveh asistencah dosegel še en zadetek, za končno zmago 2:4 je zadel Nikola Leko, ki pa tokrat zaradi poškodbe ne bo kandidiral za nastop proti Muri.

A v tokratnem srečanju in pred nadaljevanjem prvenstva zaradi ukrepov s COVID-19 so se karte dodobra premešale. Oba trenerja sta imela zaradi ukrepov manj časa, da optimalno pripravita ekipi v boju za nove tri prvenstvene točke. Varovanci Slobodana Gruborja pred srečanjem z Muraši zasedajo odlično tretje mesto na lestvici in imajo pred črno-belimi sedem točk naskoka.

Kot pred srečanjem v kidričevskem športnem parku poudarja branilec rdeče-belih Ivan Kontek, bo potrebno na zelenici pokazati kdo smo: »Bomo se prilagodili, a bo težko, v tekmo moramo iti stoodstotno in zdržati do konca. Poznamo Muro, dvakrat v letošnji sezoni smo jih že premagali, igramo doma moramo pokazati, kdo smo na domačem terenu. Vsako tekmo gremo na zmago, tako bo tudi zdaj.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 19.00 uri in bo na sporedu na Planet TV. Kot že omenjeno, pa žal ne bo možen vstop na stadion za gledalce, zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov.