V petek zvečer ob 20.15 uri rdeče-bele čaka nov prvenstveni obračun, ko se bodo v 5. krogu Prve Lige Telemach na Areni Z`dežele pomerili s Celjem. Na srečanju v knežjem mestu bo pravico delil Dejan Balažič.

Obe ekipi imata pred medsebojnim obračunom tri točke na svojem kontu, kar je nedvomno manj, kot se je pred medsebojnim srečanjem pričakovalo. Celjani se v domač obračun podajajo po seriji dveh zaporednih porazov, medtem ko so rdeče-beli minulo nedeljo osvojili točko v domačem obračunu proti Muri.

Celjani, za katere bo to tretja domača tekma v novem prvenstvu se ne glede na trenutno slabše rezultate v dvoboj podajajo v vlogi favoritov. V knežjem mestu so v poletnem prestopnem roku na veliko kadrovali, ter v svoje vrste privabili številne mlade nogometaše, ki so svoj pečat pustili v mlajših reprezentančnih selekcijah. Na golu je v preteklem krogu Matjaža Rozmana nadomestil novinec Florjan Raduha, pomembno vlogo izmed novincev so v celjski postavi prevzeli David Zec, Tamar Svetlin, Žan Medved, ter izkušeni beloruski vezist Ivan Mayeuski. Nedvomno bo domači strateg Agron Šalja računal tudi na usluge Tjaša Begića, Kevina Žižka, Jona Šporna in Adama Jakobsena, ki so proti Bravu srečanje pričeli na klopi.

Rdeče-beli so po nepričakovanem porazu proti Radomljam pretekli vikend strnili vrste in kljub zaostanku proti Muri po zadetku Harisa Kadrića rezultat izenačili, z borbeno igro ter odličnimi posredovanji Luke Janžekoviča pa vse do konca srečanja zadržali vse pritiske Mure in vknjižili še tretji letošnji remi. Tudi strateg rdeče-belih Oskar Drobne je bil s prikazanem v nedeljskem večeru zadovoljen, predvsem ga je razveselil pristop in dejstvo, da so po točno 301 minuti njegovi varovanci zatresli nasprotnikovo mrežo.  

Rdeče-beli bodo v knežje mesto odpotovali v popolni zasedbi, saj se po prestani kazni med kandidate za nastop ponovno vrača Klemen Bolha, ki proti Muri ni imel pravice nastopa. A kot pred srečanjem v knežjem mestu poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne bo za uspeh potrebno pokazati v celotnem srečanju igro, kot so jo njegovi varovanci pokazali v prvem polčasu zadnjega domačega srečanja proti Muri: »Mi se ne obremenjujemo veliko z njimi, ampak predvsem sami s seboj. Proti Muri smo odigrali odličen prvi polčas in malo slabši drugi polčas. Če bomo uspeli prikazati igro, kakršno smo proti Muri v prvem polčasu, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi razmišljali o pozitivnem rezultatu. Seveda je pomembno, da smo končno tudi zadeli, sicer smo že prej prihajali v priložnosti, a žoga enostavno ni šla v gol. Sedaj smo dosegli gol, ampak je bilo premalo za zmago, upam, da bomo v Celju še uspešnejši, dosegli kak gol več in da se bomo posledično veselili polnega izkupička.«

Rdeče-beli in grofje so v do sedaj odigrali 24 medsebojnih srečanj, od tega so se 11 krat veseli zmage Celjani, sedem tekem se je končalo brez zmagovalcev, šestkrat pa so se veselili rdeče-beli. V lanski sezoni so bili v medsebojnih dvobojih uspešnejši rdeče-beli, uvodna tekma se je končala z delitvijo točk, medtem ko so v prvi domači tekmi na Areni Z`dežele visoko slavili Celjani, ki so zadeli kar štirikrat. Zadnja dva medsebojna obračuna sta se končala z minimalno zmago rdeče-belih, obakrat je za tri točke poskrbel Haris Kadrić, v kidričevskem športnem parku je realiziral najstrožjo kazen, medtem ko je na Areni Z`dežele zadel z glavo po asistenci Davida Flakusa Bosilja.

Srečanje na Areni Z`dežele se bo pričelo ob 20.15 uri, za vstop na stadion je obvezen pogoj PCT. Tekmo si bo mogoče ogledati v živo tudi na prvem programu Sportkluba, za vse privržence pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.