Rdeče-bele že jutri popoldan na obali čaka nov prvenstveni obračun, ko se bodo v okviru 10. kroga Prve Lige Telemach pomerili s Koprom. Pravico med Koprčani in rdeče-belimi bo na koprski Bonifiki delil Aleksander Matković, kateremu bo tokrat v pomoč tudi tehnologija VAR.

Obe ekipi se v drugi prvenstven medsebojni dvoboj podajata s popotnico nedeljskega poraza. Rdeče-beli so v Sežani doživeli najhujši poraz v letošnji sezoni, ko so Sežančani kaznovali štiri napake in napolnili mrežo kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča. Medtem so Koprčani pred svojimi gledalci v derbiju vodilnih ekip priznali premoč ljubljanskemu Bravu, srečanje je odločil Vanja Drkušić z edinim zadetkom na srečanju.

Koprčani so najprijetnejše presenečenje dosedanjega dela prvenstva in pred obračun z rdeče-belimi, kljub tekmi manj zvrha gledajo vse zasledovalce v Prvi Ligi Telemach. Varovanci Zorana Zeljkovića so v nedeljo doživeli sploh prvi poraz v letošnjem prvenstvu in šele drugič v letošnjem prvenstvu niso zatresli nasprotnikove mreže, edinkrat do sedaj se je to zgodilo prav proti rdeče-belim v uvodnem prvenstvenem krogu. Glavni strateg Kopra bo v četrtkovem popoldnevu lahko računal na vse svoje varovance, posebej pa v letošnjem prvenstvu izstopa napadalni dvojec Maks Barišič in Kaheem Parris, ki je skupaj dosegel že devet prvenstvenih zadetkov.

Rdeče-beli so v Sežani doživeli najhujši prvenstveni poraz v letošnji sezoni Prve Lige Telemach, s tem pa tudi na prvenstveni lestvici zdrsnili iz osmega na deveto mesto. Varovanci Oskarja Drobneta odhajajo na obalo oslabljeni za Nika Marinška, ki je v Sežani prejel četrti rumeni karton, na seznamu poškodovanih pa so še vedno Luka Petek, Timotej Dodlek, ter zadnji novinec med rdeče-belimi Kofi Nana Babil. Se pa v ekipo vrača izkušeni Klemen Bolha, ki je proti Taboru prestal kazen štirih rumenih kartonov.

Pred srečanjem s Koprom je glavni strateg rdeče-belih poudaril, da bodo njegovi varovanci morali pokazati boljši odnos, predvsem pa v tekmo s Koprom vstopiti s pravo miselnostjo: »Če smo že mogli izgubiti in narediti veliko napak, je boljše, da smo jih naredili na eni tekmi, kot pa da bi na vsaki tekmi naredili eno veliko napako. V nedeljo je bila tekma, ki nam ni bila usojena, da bi se lahko odvila v našo korist. Naredili smo tri, štiri velike napake za katere smo bili kaznovani, tako je v nogometu, če nisi pravi jih dobiš po grbi. Moramo pokazati boljši odnos, vem, da to zmoremo. Na igrišče moramo iti s pravo miselnostjo, s pravim pristopom in vem, da se bodo fantje potrudili, da bo že v Kopru drugače.«

Jutrišnji obračun bo že drugi medsebojni v enem tednu, pretekli četrtek sta se ekipi pomerili v pokalnem tekmovanju, kjer je z 1:2 v Kidričevem slavil Koper. Tudi iz te tekme optimizem pred potjo na obalo črpa glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, ki poudarja, da z ekipo ne odhajajo v Koper se predati, ampak iskati izhod iz situacije v kateri so se rdeče-beli znašli: »Proti Kopru smo v pokalu odigrali dobrih šestdeset minut, a Koprčani so nas kaznovali ob vsaki manjši napaki. Imajo kvalitetno ekipo, posebej individualno kvaliteto s katero rešujejo situacije, pravzaprav igrajo na to individualno kvaliteto napadalnih igralcev, Maksa Barišića in Kaheema Parrisa. Seveda so zelo kompaktna, čvrsta ekipa, a se jih da prebiti, kar smo nenazadnje pokazali v pokalu. Bo pa potrebno biti v fazi branjenja bolj strpen, predvsem ko smo brez žoge, da potem iz te strpnosti po odvzeti žoge naredimo dobro reakcijo. Ne gremo v Koper, da bi se predali, ampak iskati izhod iz situacije v kateri smo se znašli. Verjamem, da lahko odigramo proti Kopru dobro tekmo.«

Srečanje na Bonifiki se bo pričelo ob 17.00 uri, za vstop na stadion je potrebno izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. V živo si bo mogoče srečanje ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo za vse ljubitelje rdeče-belih v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.