Naporen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije ne pojenja, že jutri čaka četo Oskarja Drobneta novo zahtevno gostovanje, ko se v okviru 26. kroga odpravljajo k ljubljanskemu Bravu, ki trenutno zaseda šesto mesto na prvenstveni lestvici. Srečanje med Ljubljančani in rdeče-belimi, se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico v Športnem parku Šiška pa bo delil Bojan Mertik.

Tretji medsebojni obračun v letošnjem prvenstvu v boljšem položaju pričakujejo gostitelji, ki trenutno zasedajo šesto mesto na prvenstveni lestvici, v zadnjem obračunu pri Tabor Sežani pa so osvojili točko v tekmi, ki ni ponudila zadetkov. Rdeče-beli odhajajo v prestolnico po drugem zaporednem porazu, ki so ga vknjižili v murskosoboški Fazaneriji proti tamkajšnji Muri.

Ljubljančani lahko tretji medsebojni dvoboj pričakujejo dokaj sproščeno, nahajajo se v dobri formi, kljub temu da v zadnjih dveh srečanjih niso zatresli nasprotnikove mreže, pa v konici napada v domačem taboru prednjači dvojec Mustafa Nukić in Milan Tučić, ki je v letošnji sezoni skupaj dosegel že deset zadetkov.

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, tudi tokrat ne bo mogel računati na vse svoje nogometaše, zaradi štirih rumenih kartonov bo tokrat prisilno počival Renato Pantalon, svojo zadnjo tekmo pa bo zaradi rdečega kartona na tribuni spremljal Haris Kadrić. A kot pred srečanjem poudarja glavni strateg rdeče-belih, bo potrebno brez igralcev, ki jih ni na razpolago odigrati novo tekmo in jo od delati maksimalno: »Zadnji dve tekmi smo igrali v liniji petih, Renato Pantalon je dobil kvoto kartonov, zato bomo videli za kakšno taktiko se bomo odločili jutri. Kljub temu, da smo obe tekmi v tej formaciji izgubili, sem bil z njegovimi predstavami zadovoljen, obe tekmi je odigral na zavidljivem nivoju. Kogar ni brez tistega moramo. Krpamo se, tukaj so poškodbe, utrujenost, kartoni, ampak mi moramo jutrišnjo tekmo od delati maksimalno, potrebujemo točke, tako se bomo tudi postavili na igrišču in poskušali osvojiti komplet točk. Če bomo to hoteli, pa bomo morali doseči zadetek, kar nam gre trenutno zares slabo od nog, ampak nekje bomo morali prebiti led.«

Rdeče-beli bodo jutri v samo razmahu petih dni še drugič zapored v prvenstvu gostovali, tokrat v Spodnji Šiški, ki slovi po zahtevnem terenu, a kot pred srečanjem opozarja strateg rdeče-belih, bo jutrišnjo tekmo odločilo število dobljenih dvobojev: »Dejstvo je, da se sestavljamo, da smo utrujeni, ritem tekem je zelo naporen. Ampak mi moramo it k Bravu poskušat osvojiti vse tri točke. Čaka nas novo zahtevno gostovanje, Bravo je zelo neugoden gostitelje. Igrali bomo na najmanjšem igrišču v ligi, ki je zelo ozko in kratko. Tekma bo specifična z veliko dvobojev, upam, da boo v teh dvobojih pravi, če bomo se lahko nadejamo pozitivnega rezultata.«

Oba medsebojna obračuna med Bravom in rdeče-belimi v letošnji sezoni sta se končala z delitvijo točk in identičnim rezultatom 1:1. Uvodni obračun v Spodnji Šiški so boljše pričeli gostitelji, ko je mrežo Luko Janžekoviča načel Michele Šego, končni rezultat pa je postavil Roko Prša. Kidričevski obračun so boljše pričeli rdeče-beli, ko je v polno najprej meril David Flakus Bosilj, končni rezultat pa je v končnici srečanja postavil Rok Kidrič.

Srečanje v Spodnji Šiški se bo pričelo ob 15.00 uri, še vedno ogled srečanja ne bo mogoč v živo, si pa ga bo v živo moč ogledati v neposrednem prenosu na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih straneh.