Rdeče-beli že v petek nadaljujejo v boju za prvenstvene točke, tokratni tekmec v kidričevskem športnem parku bo ekipa Domžal. Srečanje med varovanci Oskarja Drobneta in Dejana Djuranovića se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico na srečanju bo delil Roberto Ponis, še drugič zapored pa bo na domači tekmi prisotna tehnologija VAR.

Rdeče-beli se v srečanje proti Domžalam podajajo po seriji dveh zaporednih remijev, ki jih želijo nadgraditi s tremi točkami. Medtem Domžalčani prihajajo v Kidričevo z vsega le tremi odigranimi tekmami v državnem prvenstvu, eno osvojeno točko in porazom iz zadnjega kroga proti ljubljanskemu Bravu.

Domžalčani, ki so letos Slovenijo zastopali v evropskih pokalih, so zaradi nastopanja v Evropi od petih tekem Prve Lige Telemach, trenutno odigrali le tri prvenstvene obračune in se z eno osvojeno točko nahajajo na dnu lestvice. A ne glede na manj tekem, ki so jih varovanci Dejana Djuranovića odigrali zaradi evropskih nastopov, prihajajo v Kidričevo v vlogi favoritov. Najpomembnejši člen zasedbe iz Domžal še je vedno Senijad Ibričić, ki na sredini igrišča skrbi za uporabne žoge svojim soigralcem v napadu. Zelo dobro se je v domžalsko igro vključil novinec Enes Alić, ki se najboljše znajde na bočnem položaju. Nedvomno pa bodo za rdeče-belo obrambno linijo največjo nevarnost predstavljali Slobodan Vuk, Arnel Jakupović in Matej Podlogar. Zagotovo bo eno izmed močnih orožij tudi Damjan Vuklišević, osrednji branilec Domžalčanov je v lanski sezoni dosegel kar šest prvenstvenih zadetkov.

Rdeče-beli se v srečanje proti Domžalam podajajo po dveh nedoločenih rezultatih in štirih točkah iz petih prvenstvenih obračunov. Če so do sedaj varovanci Oskarja Drobneta v obrambni vrsti na čelu s kapetanom Luko Janžekovičem igrali brezhibno in v petih srečanjih prejeli le tri zadetke, pa se kar nekaj težav pojavlja v fazi napada, saj so rdeče-beli dosegli le en zadetek. Strelec edinega zadetka v letošnjem prvenstvu je bil Haris Kadrić. Kot pred srečanjem poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne bo potrebno v tekmi proti Domžalam še bolj izzivat športno srečo, da se odpre tudi v napadu: »V petih tekmah smo osvojili štiri točke, če zmagamo proti Domžalam, bo vse v redu, ne bo noben govoril, da je kaj narobe. Mi prihajamo v priložnosti, a žoga enostavno noče v gol, vedno nam zmanjka nekaj športne sreče. Moramo biti bolj hrabri, še bolj izzivati športno srečo, da nam steče v napadu, da se končno veselimo treh točk.«

V petkovem večeru bo odigran še petindvajseti medsebojni obračun med rdeče-belimi in rumeno družino. Statistika medsebojnih obračunov je bistveno na strani tokratnih gostov, ki so v dosedanjih tekmah slavili petnajstkrat, šestkrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, le trikrat smo se zmage veselili rdeče-beli. Lanski zadnji medsebojni obračun se je končal z delitvijo točk v domžalskem športnem parku, zadnji obračun v »šumi« pa se je končal z minimalno zmago rdeče-belih, takrat je po asistenci Harisa Kadrića zadel zdaj že bivši član rdeče-belih Nemanja Jakšić. A kot poudarja pred srečanjem šestinštiridesetletni strateg rdeče-belih velikih skrivnosti med tekmecema ni: »Domžale nimajo veliko skrivnosti, kar zagotovo ni dobro za nas je da so spočiti, čez so dali Evropo, vrača se motor ekipe Senijad Ibričić s katerim bodo veliko močnejši. Ponovno se moramo skoncentrirati in osredotočiti le na sebe, na svojo igro. Če bomo mi pravi je vse mogoče.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.15 uri, blagajne se odpro uro pred prvim sodniškim žvižgom. Ob vstopu na stadion je potrebno upoštevati pogoj PCT.

Srečanje med rdeče-belimi in Domžalčani si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem kanalu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.