Jutri čaka četo Oskarja Drobneta prvo gostovanje v Prvi Ligi Telemach. Rdeče-beli se bodo v 2. prvenstvenem krogu ob 17.00 uri v Spodnji Šiški pomerili z ljubljanskim Bravom. Pravico na srečanju med Bravom in rdeče-belimi pa bo na ŽAKu delil Mihael Antič.

Po uvodni točko rdeče-belih v kidričevskem športnem parku proti Kopru, ko se je srečanje po 90. minutah končalo brez zadetkov, je čas za prvo gostovanje v letošnji sezoni Prve Lige Telemach. Glavni strateg rdeče-belih je po srečanju s Koprom priznal, da je bil zadovoljen edino s točko, ne pa s prikazanim na kidričevski zelenici: »Glede na prikazano igro v 1. krogu, moramo biti s točko zadovoljni. Sicer smo tekmo proti Kopru odprli dobro, ampak v drugem polčasu naredili zares ogromno nepotrebnih napak. Potrebno je priznati, da smo bili proti Kopru slabši nasprotnik.«

Nogometaši Brava se v drugo zaporedno domačo tekmo novega prvenstva podajajo s točko iz uvodnega kroga, ko so prav na ŽAKu remizirali proti Radomljam z identičnim rezultatom, kot rdeče-beli, tudi tekma med Bravom in Radomljami se je končala brez zadetkov. Ljubljančani so se pred tekmo z rdeče-belimi okrepili s francoskim vezistom Simonom Nsano, kljub temu pa ima strateg Ljubljančanov Dejan Grabič na voljo številne igralce, ki so bili nosilci Brava tudi v lanski sezoni. Tudi v letošnji sezoni bo osrednji igralec izkušeni Luka Žinko, ki skupaj z mladci iz prestolnice tvori zelo trdoživega nasprotnika.

Rdeče-beli odhajajo v prestolnico s popotnico uvodne točke, med tednom se je ekipi pridružil še Timotej Dodlek, ki bo zaostril konkurenco na sredini igrišča, tokrat pa bo v kadru tudi še en novinec Johan Nkama, ki je med tednom pridobil certifikat, ter bo konkuriral za mesto v ekipi. Osrednji junak uvodne preizkušnje je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ki je z nekaj izjemnimi obrambami spravljal v obup napadalce Koprčanov. V taboru rdeče-belih bo zagotovo v kadru za nastop tudi bivši igralec Brava, Rok Kidrič, ki se je v poletnem prestopnem roku vrnil v Kidričevo.

Do sedaj je bilo med Bravom in rdeče-belimi odigranih skupaj 8 prvenstvenih obračunov, na štirih tekmah so se zmage veselili rdeče-beli, tri tekme so se končale z delitvijo točk, na enem medsebojnem srečanju pa je zmaga pripadla Bravu. Zadnji medsebojni dvoboj je bil odigran v sredini maja v kidričevskem športnem parku, tri točke pa so takrat zanesljivo pripadle rdeče-belim, ki so trikrat zatresli ljubljansko mrežo.

Pred srečanjem v prestolnici glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudarja, zaupa svojim varovancem, da bodo popravili predstavo iz uvodnega kroga proti Kopru: »V Ljubljani bo potrebno popraviti miselnost, vrniti se moramo na stare tirnice in biti bolj agresivni, predvsem v fazi branjenja. Moramo biti bolj kompaktni, direktni, če bomo popravili fazo branjenja, bomo tudi v fazi napada imeli več situacij za doseganje zadetkov. Zaupam svojim fantom in vem, da bomo v Ljubljani izgledali drugače, zato sem pred tekmo optimistično razpoložen.«

 Za vse ljubitelje rdeče-belih, ki si bi tekmo ogledali v živo na ljubljanskem ŽAKu je možen vstop na stadion samo ob izpolnjenem pogoju PCT. Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.