Rdeče-beli so na prvem gostovanju v letošnji sezoni EON NEXTGEN lige v Sežani ostali praznih rok, Kraševci so se doma veselili zmage z 2:1.

Stadion Rajka Štolfe Sežana; gledalcev: 150

Sodniki: Kokolj Žiga, Selan Žiga, Hristov Marijan. Delegat: Vidali Žarko

Strelci: 1:0 Pavlović 9`, 1:1 Simonič 47`, 2:1 Furlan 65`

Tabor Sežana: Žerak, Kalšek, Vrabec, Pavlović, Vuleta, Eddy, Kompare, Ukmar, Furlan, Jusufspahić, Rupnik. Trener: Uroš Barut.

Aluminij: Petek, Colnarič, Metličar Fric, Simonič, Rahle, Repina, Škoflek, Vuković, Brumec, Hamler, Čeh. Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Ukmar, Vrabec, Kompare, Pavlović, Furlan; Simonič, Hamler

V Sežani, kjer se je včeraj živo srebro povzpelo preko 30 stopinj so srečanje boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 9. minuti, ko se je po podaji iz desne strani najboljše pred vrati Jana Petka znašel Mihajlo Pavlović in žogo poslal v mrežo za zgodnje vodstvo gostiteljev.

Varovanci Simona Vidoviča so rezultat izenačili v drugi minuti nadaljevanja, ko je domačega vratarja Benjamina Žeraka premagal Marko Simonič. A še enkrat so povedli gostitelji, ti so še drugič na srečanju premagali Jana Petka v 65. minuti, ko je končni rezultat postavil Marko Furlan.

Naslednje srečanje rdeče-bele čaka že v ponedeljek 21. avgusta, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 20.00 uri gostili ljubljansko Ilirijo Extra-Lux.