Za mladinsko in kadetsko selekcijo rdeče-belih je ponovno polovično uspešen vikend. Mladinci so v derbiju kroga doma slavili proti Mariboru, za tri točke sta poskrbela Val Mihalič Rader in Matej Škoflek, medtem ko kadetom vijoličastih na svoji zelenici ni uspelo premagati. Z nadaljevanjem prvenstva pa je v tem vikendu pričela tudi selekcija starejših dečkov, ki je v nedeljskem opoldnevu v kidričevskem športnem parku gostila Dravograd in vknjižila visoko zmago, rdeče-beli so v mrežo Korošcev pospravili pol ducata zadetkov.

1.SML

Selekcija Simona Vidoviča še naprej blesti, s tretjo zaporedno zmago v prvenstvu so se povzpeli pod sam vrh prvenstvene razpredelnice. Srečanje v kidričevskem športnem parku so rdeče-beli pričeli izjemno in praktično prvega strela v okvir gola po samostojnem prodoru Vala Mihaliča Raderja povedli. Slabih deset minut zatem so gostje v svojem kazenskem prostoru igrali z roko, glavni sodnik srečanja je dosodil najstrožjo kazen, uspešen izvajalec pa je bil Maj Škoflek. Vijoličasti so v končnici srečanja ugnali Jana Petka, ko se je med strelce vpisal Patrik Katić, a so rdeče-beli do konca srečanja zadržali minimalno prednost za še deseto prvenstveno zmago.

Nova KBM Aluminij : Maribor 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 Mihalič Rader 6`, 2:0 Škoflek 17`-11m, 2:1 Katić 83`

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Jovanović, Hempt, Simonič, Macanović (46` Čeh), Škoflek (89` Metličar Fric), Škerget (67` Gajšek), Mihalič Rader, Hren, Rahle (80` Chekov). Trener: Simon Vidovič.

Maribor: Doroshensko, Hunjet, Poredoš, Čuk, Rajh (58` Dizdarević), Tavares, Katić, Lorber, Mikluš Senekovič (75` Kolednik), Dukarić (67` Antić Kurbos), Ferčec. Trener: Danijel Širec.

Rumeni kartoni: Lorber, Dukarić

1.SKL

Kadetski selekciji kljub dobremu odporu doma ni uspelo presenetiti vijoličastih, ti so povedli že v 2. minuti, ko je mrežo Aneja Zupana zatresel Niko Grlić. Rdeče-beli so se kljub zaostanku imenitno odzvali in le pet minut zatem rezultat poravnali, ko je izenačujoči zadetek dosegel Jaka Žerjav. Gostje so tudi v drugi del vstopili boljše in v peti minuti nadaljevanja še drugič na srečanju povedli, zmagoviti zadetek je dosegel Lanej Bakšič.

Nova KBM Aluminij : Maribor 1:2 (1:1)

Strelci: 0:1 Grlić 2`, 1:1 Žerjav 7`, 1:2 Bakšič 50`

Nova KBM Aluminij: Zupan, Schaubach, Letonja, Strelec, Repina (58` Čeh), Kosar (67` Kraner), Hamler, Dovečar (83` Grbavac), Žerjav, Kotnik, Damjanovič (77` Veber).

Maribor: Kamenšek Pahič, Kumer, Voglar, Kramberger, Jurgec, Grlić (74` Zagoršek Horvat), Koren (88` Rabič), Bakšič (81` Koren), Petrovič (46` Roze), Lorberk, Krajnc (46` Bislimaj). Trener: Milan Žurman.

Rumeni kartoni: Žerjav, Schaubach, Letonja; Kumer, Rabič

Liga U15

Varovanci Andraža Mlinarja so že v prvem polčasu praktično razrešili vprašanje zmagovalca v uvodnem spomladanskem nastopu. Že v 4. minuti je gostujočo mrežo načel Lan Črešnik, ki je poskrbel tudi za drugi zadetek, ki ga je dosegel slabe pol ure kasneje. Še v prvem delu se je med strelce vpisal tudi Tai Luka Modrič. V 45. minuti so gostje uspeli rezultat znižati, edini zadetek pri gostih je dosegel Teo Koren. Do konca srečanja so rdeče-beli še trikrat zatresli gostujočo mrežo, najprej se je med strelce vpisal Žiga Krašovec, zatem se je še drugič na srečanju med strelce vpisal Tai Luka Modrič, končni rezultat pa je s tretjim zadetkom na srečanju postavil Lan Črešnik.

Aluminij : Dravograd 6:1

Strelci: 1:0 Črešnik 4`, 2:0 Črešnik 33`, 3:0 Modrič 35`, 3:1 Koren 45`, 4:1 Krašovec 49` 5:1 Modrič 61`, 6:1 Črešnik 65`

Aluminij: Zorger, Premzl, Krašovec, Šmigoc (68` Janžekovič), Pukl, Robin (68` Vegan), Petek, Modrič (62` Jevšenak), Črešnik, Rahle, Tavares (62` Obrovnik). Trener: Andraž Mlakar.

Dravograd: Forenci Solero, Brezovnik, Helbl, Sinrajh, Naveršnik, Koren, Kert, Svetina (41` Praznik), Lesjak, Korošec (73` Veržun), Krenk (41` Strmšek). Trener: Mirsad Hoda.

Rumeni kartoni: Tavares, Pukl, Modrič, Janžekovič; Sinrajh, Strmšek, Naveršnik.

Mladinska in kadetska selekcija bosta svoje obveznosti nadaljevala šele čez dobre tri tedne, saj sledi reprezentanci premor. V prvem vikendu aprila se bodo rdeče-beli pomerili v gosteh z Gorico. Starejše dečke naslednje prvenstveno dejanje čaka že prihodnji konec tedna, ko se bodo v soboto 18. marca ob 11.00 uri v gosteh pomerili z Mariborom.