Za selekciji mladincev in kadetov je predzadnje dejanje letošnje sezone, zadnja domača preizkušnja proti ekipi Celja. Uvodna preizkušnja je po preobratu pripadla gostom iz knežjega mesta, ki so se veselili zmage z 2:3, medtem ko so mladinci rdeče-belih slavili s 4:1 in s tem krog pred koncem potrdili najmanj četrto mesto v prvenstvu.

1.SML

Varovanci Simona Vidoviča so srečanje pričeli boljše in povedli v 16. minuti, ko je gostujočega vratarja premagal Klemen Rahle. Slabih deset minut zatem je iz bele pike vodstvo povišal prvi strelec rdeče-belih Maj Škoflek. Le nekaj minut zatem so rdeče-beli še tretjič zatresli mrežo Celjanov, drugič na srečanju se je med strelce vpisal Klemen Rahle. V nadaljevanju so gostje v 73. minuti rezultat uspeli znižati, ko je Jana Petka ugnal Luka Mlakar. Končni rezultat je v končnici srečanja s svojim drugim zadetkom postavil Maj Škoflek, ki se je s trinajstim prvenstvenim zadetkom zavihtel na četrto mesto med strelci 1. slovenske mladinske lige.

Nova KBM Aluminij : A2S Celje 4:1 (3:0)

Strelci: 1:0 Rahle 16`, 2:0 Škoflek 25`, 3:0 Rahle 29`, 3:1 Mlakar, 4:1 Škoflek

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Hempt, Simonič, Škoflek, Čeh, Gajšek, Mihalič Rader, Hren, Rahle, Krušič. Trener: Simon Vidovič.

A2S Celje: Kobal, Ilinčić, Stojinović, Mlakar, Justinek, Sitar, Štravs, Kujović, Turinek, Džumhur, Kerezović. Trener: Simon Sešlar.

Rumeni kartoni: Škoflek; Štravs, Stojinović, Justinek

Rdeč karton: Justinek 79` – A2S Celje

1.SKL

Tudi na kadetskem srečanju v kidričevskem športnem parku so gledalci videli pet zadetkov. Srečanje so boljše otvorili rdeče-beli, ki so povedli v 7. minuti, ko je za vodstvo zadel Gal Kosar. Le šest minut so potrebovali Celjani, da so rezultat poravnali, ko je Nika Šmigoca ugnal Nik Arlič. Gostje so rezultat obrnili v svojo korist v osmi minuti drugega polčasa, ko je zadel Kenan Kurtović. Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela so rdeče-beli rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Lan Drevenšek. A gostje so še enkrat več uspeli zadeti, tri minute pred iztekom rednega dela je končni rezultat postavil Marko Cvijetić.

Nova KBM Aluminij : A2S Celje 2:3 (1:1)

Strelci: 1:0 Kosar 7`, 1:1 Arlič 13`, 1:2 Kurtović 53`, 2:2 Drevenšek 81`, 2:3 Cvijetić 87`

Nova KBM Aluminij: Šmigoc, Schaubach, Strelec, Repina, Kosar, Metličar Fric (89` Gobec), Hamler (68` Kraner), Drevenšek, Grbavac (46` Kotnik), Čeh, Žerjav. Trener: Jura Arsić.

A2S Celje: Janković, Cvijetić, Vukelić, Kurtović, Gobec (60` Vodopivec), Dorić (80` Šelih), Čančar (89` Križnik), Ček, Karapandža, Žužek, Arlič. Trener: Marko Gobec.

Rumeni kartoni: Drevenšek, Schaubach, Kosar; Kurtović

Mladinsko in kadetsko selekcijo v prihajajočem vikendu čaka še zadnje dejanje letošnje sezone, v zadnjem 26. krogu se bodo rdeče-beli pomerili z Muro. Srečanji s črno-belimi bo odigrano v Radencih, kadetsko srečanje se bo pričelo ob 11.00 uri, mladinci pa bodo sezono sklenili ob 13.30 uri.