Preteklo nedeljo, 28. 8. 2022, je potekal že 13. tradicionalni turnir v nogometu, ki ga organizira ONŠ Golgeter Hajdina. 

Za zmago se je na turnirju, zraven NK Aluminija U9, potegovalo še 9 ekip iz Podravja. 

ONŠ Golgeter Hajdina
ŠN Gorišnica 1
ŠN Gorišnica 2
NK Podvinci
NK Boč Poljčane
NK Cirkulane
NŠ Roho VBO
NK Drava Ptuj
NŠ Korant 

NK Aluminij je tekmoval v 2. skupini skupaj z:
ŠN Gorišnica 2
NK Boč Poljčane
NŠ Roho VBO
NŠ Korant 

Prvi dve tekmi so v skupinskem delu, proti ŠN Gorišnica in NŠ korant, naši mladi nogometaši suvereno dobili s skupnim rezultatom 8:0. Nato je sledil nepričakovan poraz proti NK Boč Poljčane z rezultatom 2:0, tako da je NK Aluminij za napredovanje moral v zadnji tekmi premagati NŠ Roho VBO, za najmanj dva zadetka, kar mu je tudi uspelo z odličnim rezultatom 3:1. Tako je v skupinskem delu zasedel 2. mesto ter se v polfinalu pomeril z večnim rivalom NK Drava Ptuj. Po rednem delu so številke kazale 1:1, tako da so o potniku v finale odločali streli iz bele točke. Pri NK Aluminij so bili vsi trije izvajalci zanesljivi, pri NK Drava sta gol dosegla dva igralca. V finalu se je NK Aluminij pomeril z domačo ekipo, ki pa jo je rutinirano premagal z rezultatom 2:0 in se tako veselil izjemne zmage na turnirju.
Omeniti velja, da je zraven pokala za 1. mesto, pokal za najboljšega golmana prejel Žan Bauman, prav tako pa je v napadu blestel Rene Kurež z enajstimi doseženimi goli na turnirju. Posebna zahvala gre obema trenerjema, Robertu Kurežu ter Albinu Dobniku, ki sta taktično in brezhibno izpeljala nalogo. 

Nogometna šola NK Aluminij vzgaja generacije uspešnih športnikov, ki s predanostjo in vztrajnostjo služijo skupnemu cilju našega kluba. Vabimo vse mlade, ki želite igrati nogomet s pravo ekipo in pravimi soigralci, da se nam pridružite. Veliko uspehov nas čaka! 

NK Aluminij