Nogometni klub Aluminij Kidričevo in Mladen Dabanovič, dosedanji vodja nogometne šole sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Dvainpetdesetletni Mladen Dabanovič je v Kidričevem pustil neizmerno velik pečat, tako v članskem kot mladinskem nogometu. Bivši slovenski nogometni reprezentant je v letih, ki jih je preživel v Kidričevem opravljal več funkcij. V Nogometnem klubu Aluminij je nazadnje zraven vodenja nogometne šole vodil še selekcijo kadetov. Še pred tem je bil glavni trener vratarjev v članski ekipi, prav tako pa je bil tudi pomočnik trenerja članske ekipe.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je Mladen Dabanovič poudaril, da Kidričevo zapušča z lepimi spomini, ob vsem pa je najbolj vesel, da je kar nekaj nogometašem, uspelo tudi v članskem nogometu, tako v Prvi Ligi kot v tujini: »Zares dolgo obdobje za mano v Kidričevem, prav tako se vsaj zame končuje tudi zelo lepo obdobje. Najbolj vesel sem, da je kar nekaj članom nogometne šole Aluminija, uspel preboj v članski nogomet, da so nastopili tako v Prvi Ligi, nekateri tudi v tujini. Delo, ki sem ga opravljal, je zares zahtevno, vedno sem želel biti korekten, tako do vseh mladih nogometašev kot do staršev, a verjamem, da sem naredil tudi kakšno napako, vendar nikoli namerno. Vedno sem skušal delovati v dobro otrok in kluba. Zahvaljujem se vsem trenerjem, s katerimi sem deloval, vsem staršem, sodelavcem, in predvsem vsem nogometašev, ki so kadar koli stopili skozi vrata kidričevskega kluba.«

Nogometni klub Aluminij Kidričevo se Mladenu Dabanoviču, zahvaljuje za ves doprinos, ki ga je Mladen pustil »šumi«.