Za varovance Slobodana Gruborja tudi v reprezentančnem premoru ni počitka, v soboto ob 17.00 uri čaka rdeče-bele zaostala tekma 9. kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Domžal. Pravico na srečanju bo delil David Šmajc.

V kidričevskem športnem parku se bodo rdeče-beli in Domžalčani v letošnji sezoni prvič pomerili med seboj, rdeče-beli se v srečanje proti varovancem Dejana Djuranoviča podajajo po dveh zaporednih porazih, doma z Mariborom in v gosteh proti Celju, medtem ko Domžalčani prihajajo v Kidričevo po porazu iz preteklega vikenda proti Mariboru. Obe ekipi imata na svojem računu devet točk, tokratno srečanje pa bo izjemnega pomena za rdeče-bele, saj bi se z novimi točkami odlepili iz dna lestvice.

Rdeče-beli so v zadnjem domačem srečanju proti Mariboru sploh prvič v letošnji sezoni doma ostali praznih rok. A kot poudarja kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je želja, da se čim prej dobro delo iz treningov prenese na tekme: »Vzdušje v slačilnici je dobro, fantje se zavedajo situacije v kateri smo se znašli, ni enostavno, saj noben ne izgublja rad. Poskušamo ohranjati trezne glave, poskušamo stopiti skupaj, na treningih se dela zelo dobro, zelo zavzeto, veliko je pozitivne energije, upam, da to vse to prenesemo na tekmo in da bomo začeli to energijo kazati v nadaljevanju prvenstva.«

Strateg rdeče-belih Slobodan Grubor tudi tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Mihaela Klepača, ki bo proti Domžalam odslužil kazen treh tekem, na razpolago nebo tudi mlade reprezentanta Aljaža Ploja. Kljub temu, da imajo Domžalčani enak točkovni izplen kot rdeče-beli, pa bo velik poudarek v tokratnem srečanju potrebno dati obrambnim nalogam, Domžalčani so v letošnjem prvenstvu zelo učinkoviti in so že pri štirinajstih prvenstvenih zadetkih, v gostujočem taboru posebej izstopa Dario Kolobarić, ki je že pri štirih zadetkih. A kot poudarja Luka Janžekovič je prvotni cilj na srečanju proti Domžalčanom odigrati dobro v obrambi: »Čaka nas nova težka  tekma, Domžale so zelo kvalitetna ekipa. Upam, da bomo odigrali dobro, čvrsto tekmo. Svoje napake moramo minimizirati in s tem nasprotniku onemogočiti, da doseže zadetek, saj se nam v zadnjih krogih to vse  preveč dogaja. Naš prvotni cilj je, da odigramo dobro v obrambi, upam, da se nam tokat odpre tudi v napadu.«

Srečanje proti Domžalčanom bo zaradi aktualne situacije s korona virusom tudi tokrat zaprto za javnost. V živo si ga boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV, za vas pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družabnih omrežjih.