Marko Simonič je prvi poletni novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Devetnajstletni igralec sredine igrišča si je z dobrimi igrami v mladinski ekipi rdeče-belih priigral prvo profesionalno pogodbo.

Devetnajstletni Marko Simonič se je rdeče-belim priključil pred dvema sezonama, ko je v Kidričevo prišel kot vhodni mladinec iz vrst Maribora. Za mladinsko vrsto rdeče-belih je v prvi sezoni vknjižil 23 nastopov, ter dosegel 4 zadetke, medtem ko je v lanski sezoni Eon Nextgen lige vknjižil 25 nastopov, ter dosegel 1 zadetek. Marko Simonič je že debitiral tudi za člansko ekipo rdeče-belih v lanski sezoni je priložnost za igro dobil ob domačem remiju proti aktualnim državnim prvakom iz Celja.

V svojem prvem intervjuju kot polnopravni član rdeče-belih je poudaril, da verjame, da bo z delom in odnosom na in ob igrišču pomagal rdeče-belim na poti k zastavljenim ciljem: »V Kidričevem se odlično dela z mladimi igralci, tudi sam sem dobival priložnost vključevanja v člansko moštvo že kot mladinec. To je za mladega nogometaša izjemno pomembno, verjamem, da bo tako ostalo tudi v bodoče. Kljub precejšnjemu nezadovoljstvu ob izpadu v 2. slovensko nogometno ligo, verjamem, da je za mene in za moj razvoj dobra priložnost, da ostanem v Kidričevem, ter napredujem tako nogometno kot osebnostno. Seveda si tako jaz, kot vsi želimo čimprej nazaj v Prvo Ligo, a trenutno je tako moj, kot fokus celotne ekipe pri trenutnih ciljih. Zase si želim, da s trdim delom dokažem in upravičim zaupanje kluba v mene. Z delom na treningih si želim, najprej izboriti mesto v ekipi in na vsakem koraku pomagati klubu in soigralcem na poti k zastavljenim ciljem.

Marko, dobrodošel v »šumi«!