Marko Brkljača je peti novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Devetnajstletni napadalni vezist se iz zagrebškega Dinama v Kidričevo seli kot posojen nogometaš.

Devetnajstletni napadalni vezist je svojo nogometno pot pričel v NK Velebtiu iz Benkovca, kariero pa nadaljeval pri splitskem Hajduku, od koder je v lanski sezoni prestopil k zagrebškemu Dinamu. Svoj prvi nastop v elitni hrvaški ligi je vknjižil v sezoni 2021/22, v dresu splitskega Hajduka. Marko Brkljača je tudi član hrvaških mladih reprezentanc, za selekcijo do 19 let je vknjižil 9 nastopov in za izbrano vrsto dosegel tudi zadetek.

Ob prihodu v Kidričevo je devetnajstini Dalmatinec v prvem intervjuju za rdeče-bele poudaril, da je bila odločitev o prihodu v Kidričevo lahka, ter, da bo na vsakem treningu in tekmi naredil vse, da povrne zaupanje kluba v njegov prihod: »Odločitev, da se pridružim Aluminija, je bila moja, dobil sem ponudbo in jo sprejel, da sem igralec rdeče-belih na posoji. Za Aluminij sem se odločil, ker klub igra v Prvi Ligi, že od prej poznam nekaj igralcev, ki so igrali tukaj oziroma igrajo tukaj in prav njihovo mnenje je tudi meni pomagalo pri odločitvi, da pridem v Kidričevo. Verjamem, da bom skupaj z novimi soigralci v prihajajoči sezoni pokazali, da je Aluminiju mesto v Prvi Ligi. Naredil bom vse, tako na vsakem treningu kot tekmi, da upravičim zaupanje, ki mi ga je klub dal.«

Marko, dobrodošel v »šumi«!