Enaindvajsetletni napadalni vezist Marko Brest se v zameno za odškodnino podaja na novo pot, seli se k aktualnim državnim in pokalnim prvakom, k ljubljanski Olimpiji.

Marko Brest se je rdeče-belim pridružil pred nekaj več kot dvema letoma, ter skupaj v članski konkurenci v »šumi« vknjižil 69 nastopov in se 9 krat vpisal med strelce. Enaindvajsetletni napadalni vezist je v Kidričevem v Prvi Ligi vknjižil 35 nastopov, z dobrimi igrami v lanski sezoni pa si je prislužil tudi vpoklic selektorja mlade izbrane vrste Milenka Ačimovića, za mlado izbrano vrsto je vknjižil tri nastope.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je Marko Brest poudaril, da je bilo Kidričevo pravšnja izbira nogometnega okolja, ter da svojim sedaj že bivšim soigralcem želi, da s trdim delom še naprej opozarjajo nase: Ko pogledam za nazaj, komaj opazim, koliko je v Kidričevem miru, ki je bil še kako prepotreben, da sem se lahko posvetil samo nogometu, da sem lahko nogometno in osebnostno napredoval. Že ko sem prišel se je igrala Prva Liga, bila je zelo močna ekipa, samo s trdim delom sem lahko konkuriral. Zatem je prišel nesrečen izpad, a sem se odločil, da ostanem, na koncu se je vse poklopilo, tudi sam sem zrastel. Bivšim soigralcem želim vse najboljše, posebej bi se rad zahvalil vsem trenerjem, pomočnikom s katerimi sem delal, vsem v klubu, ki so skrbeli, da sem lahko bil osredotočen samo na svoje delo. Sedaj bivšim soigralcem zares želim, da samo trdo delajo, trenirajo, ker samo to je pot, ki vodi višje. Verjamem, da si bodo z dobrimi predstavami zagotovili nastopanje med prvoligaši tudi v prihodnji sezoni, nedvomno pa verjamem, da bodo z dobrimi predstavami še naprej opozarjali na »šumo«.

Marko, hvala za vse izjemne rdeče-bele trenutke!