Mario Šubarić, desni bočni nogometaš je zaostril konkurenco rdeče-belih v obrambi, triindvajsetletnik se v Kidričevo seli iz druge ekipe nemškega Augsburga.

Triindvajsetletni desni bočni branilec, ki lahko igra tudi na položaju centralnega vezista, znajde pase tudi na veznem položaju zvezne vrste je svojo kariero pričel v domačih Našicah od koder se je preselil k Osjeku, od tam pa še kot mladinec v Nemčijo, kjer je najprej nosil dres Freiburga, sledil je prestop v Karlsruhe, Greuther Fürth in od tam k Augsburgu. Za drugo ekipo Augsburga je Mario Šubarić vknjižil 55 nastopov ob tem pa dosegel tudi dva zadetka.

V svojem prvem intervjuju kot član rdeče-belih je Mario Šubarić poudaril, da je vesel, da se je pridružil ambicioznemu načrtu ter, da bo skušal ekipi pomagati po najboljših močeh: »Vesel sem, da sem pridobil zaupanje strokovnega štaba. Želim, pomagati ekipi, povrniti zaupanje vseh, ki so sodelovali, da sem se pridružil Aluminiju. Kidričevo se mi zdi izjemno okolje, da lahko v njem napredujem kot nogometaš. Ekipa je mlada a zelo zanimiva, mislim, da sem se v ekipo dobro vklopil. Nedvomno bomo s soigralci na igrišču naredili vse, da čim boljše zastopamo rdeče-bele barve.«

Mario, dobrodošel v »šumi«!