V štajerskem derbiju 9. kroga Prve Lige Telekom Slovenije so rdeče-beli doživeli prvi prvenstveni poraz v Ljudskem vrtu je z 2:1 slavil Maribor.

Maribor; Ljudski vrt, gledalcev: 4.200

Sodniki: Skomina, Praprotnik, Vukan, Kasapović, Kajtazović, Perić

Strelci: 1:0 Hotić 52`, 1:1 Leko 56`, 2:1 Kronaveter 66`

Maribor: Pirić, Viler, Cretu, Mitrović, Klinar, Peričić, Kronaveter (73` Kotnik), Hotić (80` Požeg Vancaš), Vrhovec (82` Pihler), Mešanović, Zahović

Aluminij: Kovačić, Martinović, Kontek, Ploj, Jakšić, Krajnc (80` Klepač), Matjašić, Petrovič, Vrbanec (72` Horvat), Leko, Živković

Rumeni kartoni: Peričić, Mitrović; Leko

Obe ekipi sta v srečanje krenili dokaj previdno, sicer so bili uvodoma pri žogi več nogometaši Maribora, a prvo res zrelejšo priložnost na tekmi so si pripravili rdeče-beli. V 23. minuti srečanja je Dejan Petrovič z dolgo podajo zaposlil Alena Krajnca, ki ga je nepravilno oviral Špiro Peričić, glavni sodnik Damir Skomina je ob tem dosodil prosti strel na približno 22 metrih, ki ga je izvedel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, a je strel proti goli v kot odbil živi zid Mariborčanov.

V 30. minuti so imeli najzrelejšo priložnost v prvem polčasu Mariborčani, po ki ga je izvedel Rok Kronaveter je v kazenskem prostoru rdeče-belih prišel Luka Zahović, ki pa je iz neposredne bližine sprožil čez vrata Matije Kovačiča. Le dve minuti zatem je z značilnim poskusom poskušal Dino Hotić a je bil premalo natančen.

Do konca polčasa smo videli še po eno priložnost na vsaki strani, Dejan Petrovič je zaposlil Jureta Matjašiča, a je žoga zletela preko vrat, na drugi strani pa je v kazenskem prostoru rdeče-belih prišel do strela Luka Zahovič a je žoga zletela preko vrat.

Drugi polčas so podjetneje začeli Mariborčani in že v drugi minuti nadaljevanja je ob strelu Dina Hotća z izjemno obrambo vodstvo vijoličastih preprečil Matija Kovačić. V začetku najprej priložnost rdeče-belih, Dejan Petrovič se je po samostojnem prodoru odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, a je žoga zletela preko gola. V nasprotnem napadu pa vodstvo vijoličastih, Rok Kronaveter je podal na levo do Dina Hotića, ki se je na robu kazenskega prostora otresel Aljaža Ploja in sprožil neubranljivo za Matijo Kovačića.

Po vodstvu gostiteljev pa odličen odgovor rdeče-belih. Jure Matjašič je prejel žogo na robu kazenskega prostora, podal v kazenski prostor proti Nikoli Leku, ta pa je z izjemno natančnim strelom premagal Kenana Pirića za izenačenje. Po izenačenju so si rdeče-beli preko Dejana Petroviča in Jureta Matjašiča priigrali dve priložnosti, a sta bila oba poskusa nenatančna.

V 66. minuti je sledilo novo vodstvo vijoličastih, ko je Jasmin Mešanović z izjemno natančno podajo našel Roka Kronavetra, ki je od blizu matiral nemočnega Matijo Kovačića.

Po novem zaostanku rdeče-belih je sledila ofenziva varovancev Slobodana Gruborja k novemu izenačenju, najprej je do priložnosti v 81. minuti po izjemno natančni podaji Jureta Matjašiča iz kakšnih šestih metrov poskušal Ante Živković, a je žoga zletela tik nad vratnico. Le nekaj minut zatem je poskušal novinec v rdeče-belem dresu Mihael Klepač, je tudi njegov poskus zletel tik nad prečko mariborskih vrat. V 87. minuti je večina gledalcev v Ljudskem vrtu že videla zadetek, po natančni podaji Nikole Leka je Jure Matjašič s preciznim strelom že premagal Kenana Pirića a je izenačenje preprečila vratnica.

Rdeče-bele po prvem prvenstvenem porazu, že ta teden čaka dvojni spored doma v kidričevskem športnem parku, ko bodo dvakrat gostili Tabor Sežano, najprej v sredo v pokalnem tekmovanju, v soboto pa še v prvenstvu.