Za varovanci Roberta Pevnika je uvodna pripravljalna preizkušnja, ki so jo rdeče-beli odigrali na glavnem igrišču Ljudskega vrta proti trenutno četrtouvrščeni ekipi Prve Lige Mariboru.

Oba trenerja sta priložnost za igro ponudila praktično vsem igralcem, Robert Pevnik je na zelenico Ljudskega vrta poslal dva vratarja in enaindvajset igralcev. Za največje napore še vedno nista pripravljana Tin Martić in Gašper Pečnik, prav tako pa še s polno obremenitvijo na treningih ni pričel Luka Petek. So pa zato priložnost za dokazovanje dobili Lukas Hempt, Klemen Rahle, Anej Dukarić in Leo Čeh.

Mariborčani so do zmage prišli v končnici dvoboja ko je najprej v 78. minuti iz roba kazenskega prostora Tiborja Banića premagal Josip Iličić. Končni rezultat je nekaj minut pred koncem srečanja postavil Žan Vipotnik. Nekaj lepih priložnosti so si ustvarili tudi rdeče-beli, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani.

Maribor : Aluminij 2:0 (0:0)

Aluminij 1. polčas: Pavli, Crnčec, Shcaubach, Munić, Borovnik, Frešer, Marinšek, Medved, Katuša, Rahle, Skiba. 2. polčas: Banić, Hempt, Koblar, Jovan, Grajfoner, Gorenak, Jagić, Čeh (70` Dukarić), Brest, Baksera, Čavara. Trener: Robert Pevnik.

Maribor: Pridigar, Milec, Vidaković, Uskoković, Guerrico, Antolin, Kryeziu, Božić, Kronaveter, Brnić, Baturina. Igrali so še: Bergsen, Žinič, Mitrović, Watson, Sikošek, Božičkovič, Lorber, Dizdarević, Repas, Iličić, Laušić, Tolić, Čuk, Tavares, Sirk, Vipotnik. Trener: Damir Krznar.

Po uvodni pripravljalni preizkušnji je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da je zadovoljen s prikazanim in da je še dovolj časa, da se napake, ki se pojavljajo odpravijo: »Mislim, da smo v težjem ciklusu, da Maribor tempira vse, da naredijo bazo priprav v Turčiji. Vidi se, da imamo material, ki ga lahko obdelamo. Tudi mi smo si ustvarili nekaj situacij, proti močni ekipi kot je Maribor. Sem zadovoljen, razen včasih ne moramo narediti hitrejše tranzicije in prehitro izgubimo žogo, ampak imamo veliko časa, da to popravimo. Vsi fantje so pokazali, da se splača v njih vlagati, moramo samo delati in tudi rezultat ne bo izostal.«

Za jutri planirana tekma proti Celju je odpovedana, tako bo naslednji nasprotnik rdeče-belih v pripravljalnem obdobju ekipa Domžal, tekma je predvidena za petek 27. januarja.