Rdeče-beli se iz gostovanja pri ljubljanskem Bravu vračajo s tretjo prvenstveno zmago, za katero je v 50. minuti poskrbel Luka Štor s svojim četrtim zadetkom.

Športni park Šiška, gledalcev: 650

Strelci: 0:1 Štor 50`

Sodniki: Tkalčič, Benc, Šumer

Bravo: Vekić, Zec, Brekalo, Vrljičak, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Kirm (77` Kancilja), Mensah, Matko, Križan (62` Nukić)

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Martinović, Vrbanec, Krajnc (84` Ploj), Amuzie, Jakšić, Leko (66` Matjašič), Horvat Lucas, Petrovič, Štor (89` Živković)

Rumeni kartoni: Matko, Vrljičak; Amuzie, Štor, Jakšić, Matjašič

Rdeči karton:  Amuzie 82`

Rdeče-beli so srečanje v prestolnici v Športnem parku Šiška odprli zelo samozavestno in hitro prevzeli pobudo na zelenici. Že v 3. minuti srečanja so rdeče-beli prišli do prve priložnosti, Alen Krajnc je prodrl po desni strani zavrnil žogo na rob kazenskega prostora, kjer je do strela prišel kapetan Matic Vrbanec a je obramba Brava strel blokirala. Kaj hitro so prvič zapretili tudi gostitelji, le tri minute zatem je zapretil bivši igralec Aluminija Ibrahim Mensah, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela preko gola Luke Janžekoviča.

V 12. minuti so rdeče-beli drugič na srečanju zapretili, po kotu, ki ga je izvedel Matic Vrbanec je po odbiti žogi na dobrih osemnajstih metrih prišel Mario Lucas Horvat, ki je poskušal iz prve, a je žoga zletela preko prečke Igorja Vekića. Že v naslednji minuti so bili po kotu ponovno nevarni gostitelji, a je strel Davida Brekala ustavil Luka Janžekovič.

V 21. minuti je sledila prekinitev glavnega sodnika Bojana Tkalčiča, ki je obema ekipama ob vročem vremenu, privoščil minutno osvežitev, po kateri so v nadaljevanje podjetneje vstopili gostitelji, čigar izplen sta bila dva kota po katerih se rezultat ni spremenil.

V izteku 26. minute so rdeče-beli prišli do priložnosti, ko se je Luka Štor odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je Igor Vekić ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Osem minut zatem so ponovno zapretili rdeče-beli, Ilija Martinović je z dolgo podajo v konci napada našel Alena Krajnca, ki je prodrl v kazenski prostor zavrnil žogo na rob kazenskega prostora, do Luke Štora, a je strel zletel mimo vrat Brava.

V 43. minuti so bili rdeče-beli ponovno blizu, ko je zapretil kapetan Matic Vrbanec z lepim strelom iz roba kazenskega prostora, a je Igor Vekić, z izjemno podajo rešil Bravo. Le minuti zatem so do lepe priložnosti prišli tudi gostitelji, v kazenski prostor je podal Jaka Ihbeisheh, Mitja Križan je prišel do strela z glavo, a je Luka Janžekovič zanesljivo ustavil strel, rezultat pa se do odmora več ni spremenil.  

V nadaljevanje srečanja so aktivnejše vstopili rdeče-beli, že v 5. minuti je Luka Štor poskrbel za vodstvo. Po izjemni asistenci Dejana Petroviča je prvi strelec rdeče-belih pršel do strela z glavo iz dobrih petih metrov, ter premagal nemočnega Igorja Vekića.

V 67. minuti so bili ponovno nevarni rdeče-beli, ko je do priložnosti prišel kapetan Matic Vrbanec a je Igor Vekić žogo izbil v kot. V 69. minuti še ena lepa akcija rdeče-belih, Ilija Martinović je z dolgo podajo zaposlil Alena Krajnca, ta jev sredini videl prostega Jureta Matjašiča, a je strel blokiral David Brekalo.  

V 78. minuti so zapretili gostitelji, ko se je za strel iz razdalje Ante Vrljičak, posredoval je Luka Janžekovič, ki je žogo izbil v kot.

Osem minut pred iztekom rednega dela so rdeče-beli ostali z igralcem manj v polju, saj je glavni sodnik srečanja Bojan Tkalčič predčasno pod prho zaradi potiskanja poslal Stanleya Amuzieja. Kljub igralcu manj pa so bili varovanci Slobodana Gruborja že nekaj minut zatem nevarni. Hiter protinapad je začel Alen Krajnc, ki je z globinsko podajo zaposlil Luko Štora, ki je videl prostega Jureta Matjašiča, a je strel zletel mimo vrat Brava.

V samem zaključku so gostitelji pritisnili proti vratom Luke Janžekoviča v želji, da bi izkoristili številčno prednost na igrišču, a je obramba odbila vse nevarnosti pred svojimi vrati za končno tretjo prvenstveno zmago rdeče-belih v prvenstvu.

Sledi pokalno srečanje v sredo v Odrancih, naslednja prvenstvena preizkušnja rdeče-bele čaka v nedeljo, ko v goste prihaja ljubljanska Olimpija.

#rdecebeli #klubnasihsrc