Varovancem Oskarja Drobneta je na zahtevnem gostovanju v prestolnici pri NK Bravu z zadetkom Luke Petka v 35. minuti uspelo vknjižiti izjemno pomembne tri točke.

Športni park Šiška Ljubljana; gledalcev: /

Sodniki: Mertik Bojan, Herženjak Eric, Krajnc Tomaž, Borošak Alen. Delegat: Bole Stojan.

Strelec: 0:1 Petek 35`

Bravo: Vekić, Španring, Križan, Drkušić, Kirm, Kidrič, Žinko, Maružin (74` Kancilja), Ogrinec, Kurtovič (74` Trontelj), Tučić. Trener: Dejan Grabič.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Kim, Čermak, Petek, Flakus Bosilj, Bolha, Ploj, Juak (84 ` T. Pečnik), Krefl (84` G. Pečnik), Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Kancilija; Flakus Bosilj, Azemović, Ploj

Strateg rdeče-belih Oskar Drobne je tudi proti Bravu, dodobra premešal začetno enajsterico, ki je začela zadnje srečanje proti Muri preteklo soboto. Zaradi kazni štirih rumenih kartonov je tokrat prisilno počival Renato Pantalon, kar je privedlo do spremembe sistema in rdeče-beli so ponovno odigrali s štirimi v obrambni liniji. Na bočno mesto se je tokrat po tekmi premora vrnil Aljaž Ploj, Aljaž Krefl pa se je pomaknil v zvezno vrsto. Tokrat zaradi je zaradi poškodbe ostal izven kadra tako Tonči Mujan kot Alen Krajnc, slednjega je nadomestil Filip Jauk, ki se je pomaknil v konico napada, srečanje na drugem bočnem položaju pa je pričel David Flakus Bosilj, namesto Tončija Mujana pa je priložnost od začetka dobil tudi Dohyun Kim.

Srečanje v Spodnji Šiški so boljše pričeli gostitelji, v 10. minuti srečanja je Milan Tučić tudi zatresel mrežo rdeče-belih, a bil na srečo v prepovedanem položaju. Dobrih pet minut zatem je moral prvič resneje posredovati kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ko je Sandi Ogrinec izvajal prosti strel iz dobrih petindvajsetih metrov, z glavo je poskušal Rok Kidrič, a je bil Luka Janžekovič na mestu.

V 17. minuti so prvič resneje zapretili tudi rdeče-beli, Nemanja Jakšić je hitro izvedel avt na sredini napadalne polovice, je podal do Aljaža Krefla, slednji je hitro zavrnil žogo do Dohyun Kima, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora nekoliko iz desne strani, a je žoga zletela kak meter preko vrat Igorja Vekića.

Dobrih deset minut zatem so se gostitelji ponovno znašli v lepi priložnosti, ko bi lahko Milan Tučić, najučinkovitejši strelec gostiteljev zatresel mrežo rdeče-belih, a je njegov poskus iz dobrih petih metrov uspešno ustavil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič in žogo z nogo izbil izpred vrat.

Dobrih deset minut zatem pa je rdeče-belim le uspelo zatresti nasprotnikovo mrežo, kot iz leve strani je izvajal Aljaž Krefl, najvišji v skoku iz dobrih petih metrov pa je bil branilec rdeče-belih Luka Petek, ki je s prvencem povedel rdeče-bele v vodstvo.

Končnica prvega polčasa je povsem pripadla gostiteljem, najprej so v 41. minuti zapretili, ko je po desni strani prodrl Loren Maružin in podal v sredino do Andraža Kirma, ki je poskušal z glavo, a je kapetan rdeče-belih s skrajnimi močmi natančen strel bivšega slovenskega reprezentanta poslal v kot. Le dve minuti zatem je ponovno bil v glavni vlogi Andraž Kirm, tokrat po podaji Sandija Ogrinca, a tokrat je izkušeni vezist Brava meril kak meter mimo vrat Luke Janžekoviča.

Prvo priložnost v drugem delu so si priigrali varovanci Oskarja Drobneta, Marcel Čermak je na svoji polovici odvzel žogo Roko Kidriču, v hitrem teku je češki vezist na levi strani lepo opazil Aljaža Krefla, ki se je odločil za oster predložek pred vrata gostiteljev, pred Davidom Flakusom Bosiljem, pa je v zadnjem momentu žogo izbil domači vratar Igor Vekić. Rdeče-beli so bili ponovno nevarni v 68. minuti, ko je na desni strani preigraval Nemanja Jakšić, ter poslal oster predložek po tleh pred vrata gostiteljev, a je bil Filip Jauk za nekaj centimetrov prekratek da bi žogo preusmeril proti domačim vratom. V 76. minuti so rdeče-beli ponovno izvedli lepo akcijo, iz avta je tokrat žogo v igro poslal Aljaž Ploj, Filip Jauk je žogo v kazenskem prostoru najprej lepo zadržal, ter jo podal do Dohyun Kima, na rob kazenskega prostora, korejski vezist se je odločil za takojšen strel, domači vratar Igor Vekić je poskus Korejca z nekaj težavami odbil, pred Davidom Flakusom Bosiljem pa so bili hitrejši domači branilci, ki so žogo poslali iz nevarne cone.

V 82. minuti srečanja, bi kaj kmalu lahko gostitelji rezultat poravnali, ko je do žoge v kazenskem prostoru prišel Miha Kancilija, ki se je odločil za diagonalni strel iz dobrih desetih metrov, a je žogi pot čez črto preprečil Emir Azemović, ki jo je s skrajnimi močmi poslal v kot. Le štiri minute zatem so ponovno zapretili gostitelji, po podaji Sandija Ogrinca iz prostega strela je bil ponovno v glavni vlogi Milan Tučić, ki je poskušal iz petih metrov z glavo a je bil ponovno na mestu kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. V drugi minuti sodnikovega podaljška so imeli gostitelji zadnjo priložnost, po podaji iz kota, se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, ko je poskušal Mitja Križan, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

Rdeče-bele že v soboto 13. marca čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 15.00 uri gostili ekipo Domžal.