Luka Marković je nov nogometaš Nogometnega kluba Aluminij, v Kidričevo pa prihaja kot prost igralec, ki je bil nazadnje član beograjskega velikana Crvene zvezde.

Dvaindvajsetletni napadalec, rojen v Beogradu ima za sabo zelo zanimivo nogometno kariero, svojo pot je pričel v mladinski šoli Crvene zvezde, od koder ga je pot vodila v Čukarički, od tam pa na Apeninski polotok, kjer je bil najprej član Crotoneja, zatem pa torinskega velikana Juventusa. Člansko kariero je pričel kot član Crvene zvezde, od koder je bil najprej posojen v Novi Pazar, zatem je sledila posoja v Macvo od tam pa k Grafičarju in Bački.

Največ nastopov je dvaindvajsetletni napadalec vpisal v italijanski Primaveri, kjer je v 23 nastopih štirikrat zatresel nasprotno mrežo. V srbski Super ligi ima novi napadalec rdeče-belih 16 nastopov, ob tem pa je dosegel tri zadetke, medtem ko je v Prvi ligi Srbije zabeležil 22 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce. Nov napadalec rdeče-belih, ki bo na hrbtu nosil številko 8, je zabeležil tudi dva nastopa za izbrano vrsto Srbije do 19 let.

V svojem prvem intervjuju je dvaindvajsetletni napadalec poudaril, da je povsem osredotočen na novo sredino in da želi s svojimi predstavami pomagati rdeče-belim k osvojitvi drugoligaškega naslova: »Iskreno vidim Aluminij, kot priložnost, ki je ne smem izpustiti. Ekipa je na izjemno dobrem nivoju in z njimi želim osvojiti naslov prvakov, ter se uvrstiti v Prvo Ligo. Trenutno sem z glavo povsem v Kidričevem, osredotočen samo na nogomet na doseganje zadetkov, ter na to kako ekipi z mojimi predstavami čim bolj pomagati.«

Luka, dobrodošel v »šumi«!