Tretja okrepitev zimskega prestopnega roka je devetnajstletni napadalec Luka Branšteter. Devetnajstletni hrvaški napadalec prihaja v Kidričevo iz druge ekipe NK Osijeka, rdeče-beli dres pa bo kot posojen nogometaš nosil do konca letošnje sezone.

Hrvaški napadalec je svojo kariero pričel v hrvaškem nižjeligašu NK Graničar Županja, od koder ga je nogometna pot najprej vodila v Cibalio od tam pa k Osijeku, kjer je igral kot kadet, mladinec, nazadnje pa je bil član druge ekipe NK Osijeka. Za drugo ekipo NK Osijeka je Luka Branšteter zbral 20 nastopov v katerih je nasprotnikovo mrežo zatresel štirikrat, prav tako pa je že vknjižil nastop za prvo ekipo NK Osijeka.

Luka Branšteter je v mlajših selekcijah branil tudi reprezentančne barve Hrvaške, in za selekcije U15, U16 in U17 skupaj zbral 20 nastopov v katerih je dosegel štiri zadetke. V svojem prvem rdeče-belem intervjuju je devetnajstletni napadalec poudaril, da se je po klicu Nogometnega kluba Aluminij, brez oklevanja odločil za nadaljevanje kariere v »šumi«: »Takoj, ko sem dobil priložnost, da se preizkusim in zaigram za Aluminij, sem se brez oklevanja odločil za odhod v Kidričevo. V Kidričevo sem prišel, da skušam pomagati ekipi, sem napadalec, zato se zavedam, da za mene štejejo samo goli. Na treningih se moram izkazati, si izboriti mesto v ekipi, nato pa je vse na meni, da na tekmah zabijam, s tem pomagam ekipo k njenim ciljem. Jasno mi je kakšen klub je Aluminij in menim, da bom tukaj imel lepo priložnost, da se kot mlad napadalec dokažem, ter skupaj s svojimi novimi soigralci naredim vse, da bo klub tudi v prihodnje igral na najvišjem nivoju.«

Luka, dobrodošel v šumi!